Sari la conținut

Simpozionul Naţional de Numismatică „Eminescu şi Braşovul”, la Reduta

simpozionul-national-de-numismatica-eminescu-si-brasovul-la-reduta-

Al XXX-lea Simpozion Naţional de Numismatică 'Eminescu şi Braşovul', cu participare internaţională, se va defăşura la Braşov, în zilele de 20 şi 21 septembrie.Simpozionul e organizat de Societatea Numismatică a României împreună cu secţia Braşov a acesteia, în colaborare cu Centrul Cultural Reduta, sub patronajul Consiliului Judeţean.


Simpozionul marchează o triplă aniversare: 145 de ani de la prezenţa, pe scena Redutei, a marelui poet naţional Mihai Eminescu, împreună cu trupa de teatru Ştefan Pascally, care, în perioada mai-iunie 1868, a dat mai multe reprezentaţii în limba română pe scena actualului Centru Cultural Reduta, 110 ani de la înfiinţarea Societăţii Numismatice Române şi 35 de ani de la înfiinţarea Secţiei Numismatice Braşov.
Simpozionul se organizează şi se desfăşoară pe două secţiuni: Eminescu şi Braşovul, numismatica modernă şi contemporană, prima secţiune şi cea de a doua, numismatica antică şi medievală.
Şi-au anunţat participarea 40 de specialişti din ţară şi din străinătate, care vor oferi cele mai noi date despre descoperirile în domeniu din Europa precum şi despre modul cum este onorat Eminescu în piese numismatice.
Deschiderea simpozionului are loc vineri, la ora 9.00, la Centrul Cultural Reduta.În continuare, participanţii îşi vor prezenta comunicările şi se vor purta discuţii pe conţinutul lor în Sala de spectacole , în Sala „Arcadia” şi Sala de Consiliu.

Comentarii

Ultimă oră