Sari la conținut

Sinaia și Brașov se alătură Code for Romania pentru a schimba felul în care este digitalizată administrația publică

Sinaia și Brașov se alătură Code for Romania pentru a schimba felul în care este digitalizată administrația publică.

Asociația Code for Romania a anunțat încheierea unor parteneriate strategice cu primăriile Sinaia și Brașov, prin care cele două orașe vor fi primele care vor implementa produse digitale cu un impact puternic, schimbând paradigma digitalizării în administrația publică.

Prin acest parteneriat, cele două primării își propun să devină un exemplu de cum se proiectează bine soluțiile digitale, cum se construiesc corect și cum pot fi apoi deschise spre reutilizare către toate celelalte primării.Pentru a cheltui corect, transparent și eficient banii contribuabililor, modelul propus de Code for Romania și preluat în premieră acum de Sinaia și Brașov presupune un comportament de reutilizare a soluțiilor digitale în administrația publică locală.

Primul proiect, cel cu care va demara colaborarea, vizează tocmai interfața dintre primării și cetățeni - site-ul fiecărei primării. Pentru prima dată în România, va fi implementată o soluție prin care orice primărie își va putea construi site-ul folosind un instrument sigur, ușor de utilizat, adaptat standardelor la zi și reprezentând un model de user experience design, de structurare a conținutului și accesibilitate.

Comentarii

Ultimă oră