Sari la conținut

Sisteme de încălzire în pardoseală electrice sau pe agent termic?

sisteme-de-incalzire-in-pardoseala-electrice-sau-pe-agent-termic-

Deoarece fiecare caută soluţii cât mai eficiente pentru a-şi încălzi casa fără să implice costuri extreme. Astfel, pe piaţa din România au apărut două metode diferite de încălzire pentru pardoseli. Acest articol vine să compare gama de sisteme de încălzire în pardoseală electrice oferite de AMASS, cu sistemul de încălzire cu apă sau agent termic pe bază de gaz. Pe multe forumuri de specialitate sunt discuţii aprinse între taberele care susţin fiecare tip de încălzire, tocmai din acest motiv dorim să vă prezentăm argumentele noastre pentru utilizarea de sisteme de încălzire în pardoseală pe bază de cabluri electrice.

Sisteme de încălzire în pardoseală pe bază de agent termic

Vom analiza mai întâi categoria de sisteme de încălzire electrică în pardoseală pe bază de agent termic. Acestea, ca şi metodele clasice, folosesc o centrală de încălzire (de cele mai multe ori pe gaz) care, prin intermediul unei pompe electrice deplasează agentul termic prin tubulatura de sub pardoseală. Este evident faptul că pe durata traseului de tubulatură, agentul termic are pierderi mari de energie termică (lucru întâlnit şi la caloriferele centralelor termice pe gaz), astfel, dacă la ieşirea din centrală agentul termic are o temperatură de 80o Celsius, pe traseu se pierd în medie până la 15 a€“ 20o Celsius. Deci automat vorbim şi de un consum rezidual foarte mare, care se traduce printr-o factură din ce în ce mai mare şi din cauza faptului că gazul este o resursă epuizabilă care-şi creşte constant preţul.

Tubulatura din pexal folosită pentru încălzire la aceste sisteme de încălzire electrică în pardoseală  nu este total imună. Poate exista riscul apariţiei unor fisuri, sau chiar în timpul montării acesteia în sapa, din neglijenţă să se creeze fisuri, lucru care, în mod direct duce la inundare şi la alte neplăceri. Iar ultimul aspect este însăşi centrala de încălzire(dacă e pe gaz), aceasta fiind practic comparabilă cu o bombă cu ceas. Nu mai are rost să vă aducem aminte de nenumăratele ştiri din mass-media legate de explozii ale centralelor pe gaz, inundaţii, incendii şi asfixieri.

Sistemul de încălzire în pardoseală electric oferit de AMASS

Vom trece acum la categoria de sisteme de încălzire în pardoseală. Acestea funcţionează independent. Mai exact nu este necesară prezenţa unui sistem suplimentar de încălzire. Acest lucru se datorează faptului că însăşi instalaţia de cabluri este cea care generează căldură. Aşadar, automat, eliminăm acel consum rezidual cauzat de pierderile de energie termică de pe traseu, puterea consumată este cu mici excepţii puterea reală de încălzire. De exemplu, la o instaltie de 290Wati, că şi energie pierdută din cauza pierderilor termice (izolarea proastă a suprafeţei pe care este întinsă reţeaua de cabluri) se pot pierde maxim 10 a€“ 20Wati. Dar în cazul instalării corecte de către un specialist, aceste pierderi sunt anulate.

Siguranţa acestui tip de sisteme de încălzire în pardoseală este totală, nu există riscuri de electrocutare (izolaţia cablurilor este ermetică chiar şi la capete), iar de explozii nici nu avem ce menţiona.

În plus beneficiaţi de costuri nule de întreţinere (mentenanţă) a instalaţiei, garanţie de 6 ori mai mare (20 de ani la sistemele AMASS) şi de durata de viaţă a instalaţiei de încălzire cea mai mare dintre toate sistemele de încălzire (80 de ani pentru produsele AMASS fabricate în Danemarca)

În concluzie, vă recomandăm să asiguraţi o bună izolare termică a casei, deoarece aceasta afectează ambele tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală, iar pentru a beneficia de performanţă şi profesionalism, atât la nivel de produse cât şi al manoperei, vă stăm la dispoziţie. Accesaţi siteul http://www.amass.ro pentru a afla cum puteţi beneficia de cele mai performante sisteme de încălzire electrică în pardoseală.

Comentarii

Ultimă oră