Sari la conținut

Sistemul de tiroliene de la „Şapte Scări“ va ajunge aproape de Dâmbul Morii

sistemul-de-tiroliene-de-la-sapte-scari-va-ajunge-aproape-de-dambul-morii

Din luna august, turiştii vor avea la dispoziţie încă 1,6 km de cabluri pentru coborâre. Sistemul de tiroliene de la „Şapte Scări“, considerat cel mai lung din România (care porneşte de la Canionul „Şapte Scări” şi se termină la Popasul „Cascada cu Apă Vie”), va fi prelungit.

După ce în luna septembrie a anului 2014 a fost inaugurat sistemul de tiroliene de 2,17 kilometri, care porneşte de la Canionul „Şapte Scări” şi se termină la Popasul „Cascada cu apă vie”, în cursul acestei primăveri au început lucrările de extindere a reţelei.

Mai exact, sistemul de tiroliene va fi extins cu încă 14 tronsoane, cu o lungime totală de 1,6 kilometri, punctul final fiind în Dâmbul Morii, în zona intrării pe traseul turistic „Drumul Familiar”.

Cel mai lung segment din noul tronson va avea 205 metri.

Lucrările sunt destul de avansate! Până acum au fost montate cablurile, au fost realizate platformele, iar în prezent se muncește la realizarea scărilor.

În perioada următoare va începe construirea unui foişor la capătul traseului, unde se vor putea lăsa echipamentele.

„Extinderea sistemului de tiroliene şi construirea noului foişor costă 220.000 lei, fără TVA, iar finanţarea este asigurată integral din bugetul regiei. Ne-am propus ca în 15 august să punem în funcţiune şi noul tronson, dar totul depinde de vreme. În ultima perioadă, din cauza ploilor, lucrările au avansat destul de încet”, a explicat directorului Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, Sorin Hermenean


   După finalizarea lucrărilor, sistemul de tiroliene de la „Şapte Scări” va avea o lungime totală de 3,8 kilometri şi va fi compus din 35 de segmente, cel mai lung având 304 metri (ce face parte din tronsonul vechi). În zona foişorului de la popasul „Cascada cu apă vie”, sunt amenajate patru segmente pentru copii.

În prezent, o coborâre cu tiroliana costă 50 de lei. După ce se va deschide şi noul tronson, cu 50 de lei, turiştii vor putea să coboare pe vechiul tronson, iar dacă vor dori să îşi continue drumul „pe cablu” până la Dâmbul Morii vor plăti în plus, preţul nefiind încă stabilit.

Amenajarea tronsonului vechi de tiroliene, inclusiv a foişorului de la popas, a costat 256.000 lei, sumă ce a fost achitată din bugetul Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele.

Comentarii

Ultimă oră