Sari la conținut

Sistemul integrat de apă de la Prejmer va fi finalizat în septembrie

sistemul-integrat-de-apa-de-la-prejmer-va-fi-finalizat-in-septembrie

După 10 ani de lucrări, în luna septembrie a acestui an, va fi funcţional sistemul integrat ce cuprinde reţeaua de apă-canal şi staţia de epurare, a anunţat Primarul comunei Prejmer, Şerban Todorică.

„Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 30 de milioane de euro, din care aproximativ 10 milioane de euro sunt de la bugetul local, restul din fonduri europene, accesate de operatorul regional, Compania Apa Braşov.

 Anul acesta se vor efectua ultimele lucrări, în valoare de 13 milioane de lei, iar în luna septembrie investiţia va fi finalizată”, a declarat primarul.

Sistemul integrat (sursă de apă + epurare ape uzate) este dimensionat să deservească echivalentul a 60.000 de locuitori, în condiţiile în care populaţia comunei este de 10.000 de locuitori.

„Sistemul a fost proiectat astfel încât să acopere dezvoltarea comunei. De asemenea, staţia de epurare poate deservi mai multe localităţi.

De altfel, inclusiv două primării din judeţul Covasna, respectiv Chichiş şi Dobârlău, vor să folosească această staţie de epurare”, a mai spus Şerban Todorică.


   Prin acest proiect, în comuna Prejmer s-au realizat câte 50 de kilometri de reţea de alimentare cu apă şi canalizare (inclusiv racordurile la gospodării), precum şi o staţie de epurare modulară.

Comentarii

Ultimă oră