Sari la conținut

Soarta dosarului lui Blejnar, decisă pe 21 martie

soarta-dosarului-lui-blejnar-decisa-pe-21-martie-

21 martie 2013 este o zi importantă pentru fostul şef al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar. El a cerut judecătorilor braşoveni retrimiterea dosarului penal supranumit „Motorina“, în care şi el este inculpat, la Parchet, pentru refacerea urmăririi penale. O instanţă a Tribunalului a fost de acord, dar procurorii DIICOT, care au instrumentat cazul, au declarat recurs. Acesta se va judeca la Curtea de Apel din Braşov, unde magistraţii trebuie să ia o decizie, pe 21 martie 2013.
În cererea de retrimitere a dosarului pe masa procurorilor, Sorin Blejnar susţine că nu sunt descrise faptele de care este acuzat. Nici în rezoluţia de începere a urmăririi penale, nici în rechizitoriu. Aşa că, inculpatul a considerat că dosarul trebuie să fie retrimis anchetatorilor pentru a-l reface şi a depus o cerere în acest sens, la Tribunalul Braşov.
Fostul şef al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată, alături de alţi inculpaţi, în dosarul „Motorina“, în care prejudiciul este de 22 de milioane de lei noi. Blejnar este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional şi de complicitate la evaziune fiscală. Membrii grupării sunt bănuiţi de procurori că au obţinut sume uriaşe prin sustragerea de la plata accizelor pentru 5 000 de tone de motorină. Sorin Blejnar, dar şi ceilalţi inculpaţi, susţin că sunt nevinovaţi.

Comentarii

Ultimă oră