Sari la conținut

Şoferii vor putea prezenta poliţa RCA şi pe telefon, în format electronic

soferii-vor-putea-prezenta-polita-rca-si-pe-telefon-in-format-electronic

Şoferii vor putea face dovada încheierii RCA şi în format electronic, pe telefon sau pe tabletă. Mai mult decât atât, dovada se va putea face şi prin verificare în baza de date AIDA, dezvoltată şi administrată de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România – BAAR, ce conţine informaţii cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României şi prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data verificării.


  Modificările legislative aduse Normei ASF nr. 20/2017 au fost publicate în Monitorul Oficial pe 7 septembrie 2020 şi au intrat în vigoare în trei zile de la data publicării, respectiv miercuri, 9 septembrie 2020.


   Până acum şoferii erau obligaţi să le prezinte poliţiştilor dovada fizică a încheierii poliţei RCA, respectiv asigurarea în format fizic. Cei care prezentau poliţa RCA în format electronic, pe telefon, riscau să fie amendaţi de agentul constatator dacă nu aveau la ei şi asigurarea pe hârtie. Amenzile puteau urca până la 2.000 de lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Comentarii

Ultimă oră