Sari la conținut

Soldaţi americani muncesc gratis într-o comună braşoveană

soldati-americani-muncesc-gratis-intro-comuna-brasoveana

28 de militari americani specializati in constructii ajuta la renovarea dispensarului comunei brasovene Cincu. Ei fac parte dintr-o structura a Fortelor Aeriene Americane specializata in ridicarea si repararea cladirilor civile. Unitatea poate fi mobilizata rapid in orice colt al lumii.

"Acum reparam un toc de usa stricat. Trebuie sa scoatem partea compromisa si sa o inlocuim cu piese noi din lemn, astfel incat usa sa se potriveasca si sa se inchida bine", a declarat pentru Digi24 Amy McDermott, aviator senior in cadrul escadronului 20 de ingineri constructori al Fortelor Aeriene Americane. Militarii americani modernizeaza complet etajul cladirii dispensarului si cateva sali de clasa ale Scolii Generale Cincu.

Materialele de constructie costa 40.000 de dolari, banii fiind alocati printr-un program de catre Departamentul american al Apararii. Nu este prima oara cand americanii vin la Cincu. Si in anul 2010, militarii au schimbat acoperisul dispensarului, au inlocuit ferestrele uzate cu geamuri termopan si au reabilitat fatada cladirii. Costurile au fost acoperite si atunci de guvernul american.

Comentarii

Ultimă oră