Sari la conținut
solie-de-la-iasi-

Un tânăr a ales sa faca traseul Iasi – Brasov calare pentru a reinvia vechile traditii medievale. Liviu Neagu face parte dintr-o asociatie ce promoveaza vechea cultura medievala. Intentia sa si a colegilor sai este aceea de a reface traseele comerciale intre vechile cetati din trecut, conform newsbv.ro.

Ieșeanul s-a dus la sediul Consiliului Judetean Iasi cu un hrisov in mana pe care l-a inmanat conducerii institutiei din partea autoritatilor brasovene. Liviu Neagu, membru al Asociatiei Culturale Strajerii Coroanei, a sustinut ca prin gestul sau incearca sa refaca vechile traditii, pentru ca romanii sa nu-si piarda identitatea culturala si obiceiurile.

„Am tinut cont si de faptul ca sunt moldovean si ca imi doream ca acest proiect sa inceapa de undeva. Aduc un mesaj de la Brasov la Iasi, iar acum astept raspunsul pentru a-l aduce inapoi. Vrem sa facem un proiect privind renasterea traditiilor medievale, si de aceea voi merge la Brasov calare timp de patru zile si jumatate. Voi pleca maine, de la ora 10.30 de la Palatul Culturii”, a precizat Liviu Neagu pentru Bună Ziua Iași.

În drumul sau, barbatul nu va avea voie sa circule cu armasarul pe drumurile europene. „La sfarsitul saptamanii trecute, la Cluj a avut loc constituirea a noua asociatii de profil. Ne-am constituit in Asociatia nationala de Reconstituire istorica, organism cu care vom incerca sa reinviem identitatea culturala a tarii. Acum astept avizul din partea politiei pentru a putea trece calare prin oras si pentru a putea pleca spre Brasov”, a mai spus Liviu Neagu.

Comentarii

Ultimă oră