Sari la conținut

Soprana Teodora Gheorghiu, în primul turneu de recitaluri prin țară

soprana-teodora-gheorghiu-in-primul-turneu-de-recitaluri-prin-tara

După ce a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, soprana Teodora Gheorghiu se pregătește pentru primul ei turneu de recitaluri în România. Turneul se desfășoară în perioada 16-29 martie în 6 orașe din țară.

Celebra soprană va începe turneul la Pitești, apoi va trece prin Caracal, Brașov, Alba Iulia, Arad, evenimentul urmând să se încheie la București, pe scena Ateneului Român.

La Brașov, melomanii se vor putea întlni cu artista, miercuri, 21 martie, de la ora 19, la Sala Patria.

Ideea unui turneu naţional de recitaluri i-a surâs artistei nu numai pentru că va putea cânta şi în oraşul copilăriei, Braşov, sau pe superba scenă a Ateneului Român din Bucureşti, dar și pentru posibilitatea de a se întâlni nemijlocit cu publicul din mai multe oraşe ale ţării, un tip de hrană spirituală care face extrem de bine oricărui artist.

Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influențat în mod direct de marele José Carreras, care a remarcat-o în cadrul unui concurs international.

În anul 2004, Teodora Gheorghiu a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar între 2007 şi 2010 a evoluat constant pe această scenă. A mai fost invitată de importante scene din Europa, din Bruxelles, Geneva, Paris, Nancy, Lucerna și Viena.

Începând din 2015, Teodora Gheorghiu abordează un repertoriu de soprană lirică şi debutează în roluri precum Mimi (în Boema lui Puccini) și Madama Corteze (în Il viaggio a Reims de Rossini).

În plus, cu rolul Contesei din Nunta lui Figaro semnată de Mozart a realizat un amplu turneu in Japonia.

Comentarii

Ultimă oră