Sari la conținut

Sorin Cârţu: "Doamne fereşte de o înfrângere"!

sorin-cartu-doamne-fereste-de-o-infrangere

FC Braşov întâlneşte marţi de la ora 18.45 în optimile Cupei României, formaţia Petrolul Ploieşti, la doar câteva zile după ce a pierdut cu scorul de 1-0 duelul din campionat.

Stegarii au şansa să se revanşeze în faţa propriilor suporteri după înfrângerea din campionat, atunci când „lupii galbeni” s-au impus sub Tâmpa, cu scorul de 1-0, prin golul reuşit de Gicu Grozav. Cu siguranţă altele vor fi datele problemei la partida din această seară. Braşovenii sunt montaţi şi îşi doresc să se califice în sferturile de finală ale Cupei României. Stegarii vor să-i învingă pe prahoveni şi să se revanşeze astfel faţă de suporteri. În meciul din campionat, galben-negrii au irosit nenumărate oportunităţi de a înscrie şi au pierdut nemeritat. De partea cealaltă, Petrolul are ca obiectiv câştigarea Cupei României şi vor face tot posibilul pentru a se califica. Prahovenii se vor prezenta la partida de cupă cu un nou antrenor pe banca tehnică. Petrolul şi-a schimbat antrenorul după victoria din campionat cu FC Braşov. Mircea Rednic a plecat la Standard Liege, iar locul său pe banca tehnică a „lupilor galbeni” a fost luat de cuplul Cosmin Contra-Laurenţiu Roşu.
„Doamne fereşte de o înfrângere”. Tehnicianul braşovenilor, Sorin Cârţu, este conştient că partida de cupă va fi diferită faţă de cea din campionat, şi speră că trupa pe care o conduce se va califica în sferturile de finală ale Cupei României Timişoreana. „În Cupa României va fi un joc cu un alt specific şi cu siguranţă va fi un meci greu, pentru că Petrolul a anunţat că vrea să prindă o cupă europeană prin Cupa României, deci e clar că vor intra pe teren pentru a se califica. Va fi o încărcătură deosebită dar sperăm să trecem cu bine peste. Ferească Dumnezeu să mai avem parte de încă o înfrângere, pentru că ne aşteaptă jocuri grele şi o înfrângere ar face ca moralul echipei să fie afectat şi o să ne fie mai greu să ne remontăm. Ne aşteptăm la schimbări în lotul lor dar nu trebuie să ne lăsăm influenţaţi de acest lucru şi să ne vedem de joc. În meciul de campionat am pierdut nemeritat şi o să susţin asta mereu pentru că aceasta este părerea mea. Am făcut un joc bun, am avut ocazii, dacă nu ajungeam în faţa porţii poate că aveam de ce să ne facem probleme, dar aşa, atâta vreme cât jucăm şi avem ocazii, eu spun că este vorba doar de lipsa şansei", a declarat Cârţu.
Dorinţă de revanşă. Tehnicianul Braşovului recunoaşte că nu a acceptat uşor eşecul din campionat, în faţa Petrolului dar vrea de la jucătorii lui să dea dovadă de maturitate în partida din această seară. „Nu am acceptat uşor înfrângerea şi pot spune că a fost frustrant să ieşim de pe teren învinşi, dar asta e acum, trebuie să depăşim momentul şi să ne concentrăm la meciul de cupă. Sper ca jucătorii să aibă maturitatea de a se concentra maxim şi de a reuşi să câştige acest meci. Trebuie să învăţăm din ce am greşit în meciul de campionat şi să ne exprimăm mult mai bine în joc. Am pregătit cât am putut de bine acest meci şi ne-am pregătit şi pentru penaltiuri, dar este normal să fii pregătit şi pentru aşa ceva având în vedere că este un meci de cupă", a spus Sorin Cârţu. În meciul cu Petrolul, de la FC Braşov va lipsi Bruno Madeira, accidentat, în vreme ce Cristi Ionescu este incert, tot din cauza unei accidentări.

Comentarii

Ultimă oră