Sari la conținut

Sosul de pește produs în Vietnam conţine un nivel periculos de arsenic

sosul-de-peste-produs-in-vietnam-contine-un-nivel-periculos-de-arsenic

Un studiu efectuat de Vietnam Standards and Consumers Association a descoperit că 67% dintre mostrele de sos testate depășeau limita maximă de siguranță de 1 miligram de arsenic per litru, a arătat VN Express.

Luna trecută, prim-ministrul Nguyen Xuan Phuc a cerut să fie efectuate verificări ale calității sosului de pește după ce presa locală a scris despre cantitățile mari de chimicale folosite în industria alimentară.

Vânzările anuale de sos de pește, care este un ingredient regăsit în majoritatea felurilor de mâncare vietnameze, totalizează cel puțin 320 de milioane de dolari în statul aflat în sud-estul Asiei.

Locuitorii din Vietnam consumă circa 200 de milioane de litri de sos de pește în fiecare an.

Problema contaminării apei cu arsenic nu este una specifică acestei țări. Potrivit unui raport difuzat în aprilie de organizația internațională pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW), cel puțin 43.000 de oameni mor în fiecare an în Bangladesh din cauza unor afecțiuni legate de contaminarea apei potabile cu arsenic, iar circa 20 de milioane de persoane din acest stat sunt afectate de acest tip de poluare.

Oamenii care sunt expuși la arsenic se confruntă cu un risc crescut de cancer, de boli cardiovasculare și afecțiuni pulmonare, arată DPA.

sursa: agerpres.ro

Comentarii

Ultimă oră