Sari la conținut
spaima-americanilor

Elevii de la Colegiul de Informatică Grigore Moisil s-au întors din Statele Unite  cu două locuri I şi un loc III, la finala concursului internaţional de informaticăEste pentru al 13-lea an când elevii pregătiţi la colegiul braşovean intră în această competiţie şi vin în ţară cu premii. Alături de informaticienii de la Moisil, în acest concurs ne-au reprezentat şi cinci elevi de la Colegiul Naţional “Andrei Şaguna”, care au obţinut premiul întâi la categoria lor. Anul acesta, Colegiul de Informatică din Braşov s-a prezentat la concurs cu trei echipe, la categorii diferite. Au fost în total 15 elevi, împărţiţi în echipe de seniori, intermediari şi juniori.


Fiecare echipă s-a clasat în top la categoria la care a participat, chiar dacă unii dintre elevi au avut emoţii. „Adversarii ne priveau, ştiau că românii sunt buni, ştiau de anii trecuţi, şi le-a fost teamă de noi”, ne-a mărturisit Cristian Nacu, clasa a IX-a echipa de juniori. Elevii au şi o explicaţie de ce în fiecare an sunt mai buni decât americanii. „Probabil că avem o pregătire aparte, avem nişte relaţii de echipă foarte strânse, foarte bune şi în afara concursului ieşim împreună la un suc şi am reuşit”, ne-a spus Andrei Hancu, clasa a XI-a, echipa Intermediari.
De  patru ani consecutiv. Echipa de seniori a participat pentru al patrulea an consecutiv la această competiţie, ea înregistrând recordul colegiului pentru cele mai multe participări la ACSL. „Premiul acesta înseamnă foarte mult, pentru că după patru ani de muncă, de sacrificii, de dăruire, a fost o răsplată. O să merg tot pe informatică, mai departe. La Transilvania”, ne-a spus Teodora Tănase, clasa a XII-a, echipa Seniori. „Pentru mine înseamnă foarte mult. Este ceea ce-şi doreşte orice profesor. Orice profesor îşi doreşte ca elevii să fie foarte buni, să aibă rezultate”, a declarat Milena Popa, profesor coordonator. Pentru a ajunge însă la astfel de rezultate, elevii se pregătesc constant, începând cu prima zi a anului şcolar. Atât la şcoală, cât şi acasă. Însă recapitulează materia chiar şi în vacanţe. Până să ajungă în finala din America, ei trec prin mai multe teste online. „Pregătirea elevilor pentru acest concurs începe din octombrie. Lucrăm săptămânal, împreună la şcoală. De asemenea, individual, fiecare, acasă, îşi pregăteşte tema”, ne-a spus Laura Niţulescu, profesor coordonator.
Tradiţia liceului. Cea care a deschis calea către acest concurs este profesoara Manuela Şerban, care, în acest an, i-a susţinut pe elevi de acasă. „De 13 ani s-a creat o tradiţie în acest liceu, la această competiţie. Pentru că este un liceu de informatică, este un concurs de informatică şi de 13 ani muncim cu toţii din generaţie în generaţie ca să creăm această tradiţie”, a declarat prof. Manuela Şerban, iniţiatoare participare la competiţii. Performanţele înregistrate de elevii informaticieni au fost remarcate inclusiv de către angajatori. „Firmele vin mereu să-i caute pe elevii noştri, mai ales pe cei care aflându-se în clasa a XII-a, urmează să păşească pe drumul informaticii către performanţă”, a declarat Nicoleta Ştiucă, director Colegiul Naţional de Informatică.
A.C.S.L din 1978. American Computer Science League  (A.C.S.L.)  este Liga ce organizează concursuri în domeniul informaticii pentru elevii de liceu în Statele Unite și Canada încă din anul 1978, fiind recunoscută ca una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale.

Comentarii

Ultimă oră