Sari la conținut

SPCLEP Braşov a anunţat propunerile de taxe pentru anul 2018

spclep-brasov-a-anuntat-propunerile-de-taxe-pentru-anul-2018

Primăria Braşov a publicat proiectul Hotătârii de Consiliu Local privind taxele aplicate de Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Braşov pentru anul 2018.

Potrivit directorului serviciului, Gheorghe Roşca, în 2018 se vor menţine taxele la acelaşi nivel ca cele din 2017, aceste taxe nemaifiind modificate de 5 ani.

Astfel, de exemplu, pentru oficierea unei căsătorii într-o zi de sâmbătă, se va plăti o taxă de 130 de lei, iar cei care vor să spună „Da” în faţa ofiţerului stării civile într-o zi de duminică se va achita 270 lei. În plus, cuantumul taxei de permisiune foto/video pentru oficierea căsătoriilor a fost stabilit la 30 de lei.

Pentru procesarea documentaţie la cererea persoanelor fizice şi juridice, precum şi pentru eliberarea / actualizarea certificatelor, livretelor de  familie, dovezilor / adeverinţelor din raza de competenţă a fost propusă o taxă de 12 lei, iar pentru eliberare a copiilor după documentele primare aflate în arhiva proprie se va percepe o taxă de 3 lei, pentru fiecare document.

Taxa privind furnizarea datelor din Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor ar putea fi de 5 lei/informaţie/persoană, iar cea de urgenţă pentru soluţionarea cererilor şi eliberarea, în termen de maxim 48 ore de la înregistrarea cererii, a documentelor şi actelor din raza de competenţă a fost stabilită la 100 de lei.

Comentarii

Ultimă oră