Sari la conținut
special-olympics-la-prima-editie-la-brasov

82 de brasoveni, in special copii cu dizabilitati intelectuale au intrat intr-o competitie sportiva. Editia din acest an a Jocurilor Locale Special Olympics Romania s-a desfasurat la Brasov sub sloganul “Nu e importanta performanta, ci participarea”. La organizarea evenimentului au colaborat si Facultatile de Medicina si Sport din cadrul Universitatii Transilvania, dar si administratia publica, Directia Generala de Asistenta Sociala, precum si fundatia Motivation Romania.

Cei 82 de participanti provin din diverse asociatii, organizatii, scoli special si centre de plasament din judet. Ei au concurat pentru medalii si alte premii simbolice, la competitii sportive de gimnastica, badminton si bocce. „Sperăm ca odată cu această competiţie să câştigăm mai mulţi prieteni şi parteneri în acţiunile noastre şi să organizăm şi Jocurile Naţionale Special Olympics tot la Braşov. Este primul eveniment de acest fel de la Braşov, în cei 11 ani de când există Fundaţia Special Olympics România”, a declarat Cristian Ispas, director naţional al Fundaţiei Special Olympics România, în cadrul unei conferinţe de presă.

Evenimentul sportiv a fost gandit de Fundatia Special Olimpics din Romania pentru celebrarea abilitatii, fair-play-ului si incluziunii sociale.  La Jocurile Olimpice „Special Olympics” participanţii sunt de cele mai multe ori persoane fără capacităţi sportive extraordinare, afectate de sindrom Down sau autism în principal, şi care au ocazia să practice un sport într-un cadru organizat.

Comentarii

Ultimă oră