Sari la conținut
spectacol-caritabil-de-balet-la-opera-brasov

Asociația Copiii de Cristal și Opera Brașov vă invită sâmbătă, 15 iunie, ora 18.30, la un eveniment caritabil de excepție: spectacolul de balet Giselle, pe muzică de Adolph Adam.

Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi donate pentru continuarea terapiei atât de necesare unui băiețel diagnosticat cu autism, care beneficiază de serviciile Centrului de zi pentru copiii cu tulburări pervazive de dezvoltare al Asociației Copiii de Cristal.

Prețul unui bilet este de 20 lei.Bilete sunt disponibile la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51


Dirijor: CRISTIAN SANDU
Coregrafia după varianta clasică: IOAN DORIN COŞERIU
Scenografia : Rodica Garstea

Poveste romantica, in pasi de dans pe muzica „live”- Orchestra Operei Brasov, dansatori de la  Opera Nationala Chisinau: Cristina si Alexei Terentiev, de la Opera Brasov si din Cluj, sunt punctele principale  ale spectacolului. Participă de asemenea ansamblul de balet şi orchestră al Operei Brasov.

Capodoperă a baletului clasic aparţinând stilului supranumit „BALETUL ALB”, „Giselle” reuneşte armonios muzica,dansul şi pantomima.
 „Giselle” -celebrul balet  al lui Adolphe Adam, punct de convergenţă a căutărilor din lumea baletului anilor 1840, şi-a  însuşit personaje şi teme corespunzatoare,expresive,de o mare forţa emotivă, care  sustrag  spectatorul din cotidian,eliberându-l din sentimentul atât de dureros al singurătăţii şi disperării de care uneori mulţi dintre noi suntem  dominaţi.
  „Giselle”  poate fi considerat  un punct culminant al ROMANTISMULUI care zugrăveşte în pasi de dans, viaţa adevarată a omului cu gândurile şi visurile lui, bucuria de a trăi până la melancolie şi deziluzie.
   

Comentarii

Ultimă oră