Sari la conținut

Spectacol de balet adaptat pentru cei mici: „Meşterul păpuşar”, vineri, la Operă

spectacol-de-balet-adaptat-pentru-cei-mici-mesterul-papusar-vineri-la-opera

Vineri, 2 februarie 2018, de la ora 17.00, în Sala Operei, copiii sunt invitaţi la premiera spectacolului de balet „Meşterul păpuşar”.

Spectacolul de balet în premieră este o adaptare pe înţelesul celor mici, după baletul clasic „Coppelia”, de L. Delibes, care a avut premiera în luna octombrie 2017, în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet.

„Îi invităm pe cei mici, bineînţeles însoţiţi de părinţi şi bunici, la o nouă premieră, pregătită special pentru ei. Este vorba despre spectacolul de balet «Meşterul Păpuşar»”, a precizat Cecilia Toma, purtător de cuvânt Opera Braşov. Repetiţiile pentru acest spectacol sunt în toi la Opera Braşov.

Şi «Coppelia» este creat pentru copii, dar spectacolul de față este o variantă mai scurtă. Ce a fost greu a trecut, cu premiera de «Coppelia». Acum la «Meşterul păpuşar» am remodelat spectacolul pentru cei mici, ştim că nu au foarte mare răbdare de a sta în sală şi atunci e un efort în plus pentru noi”, a explicat Alexandru Fotescu, cel care semnează regia spectacolului şi adaptarea coregrafică.


   Pe scurt, Coppélius este un bătrân misterios dintr-un mic târg în Boemia. Ducea o viaţă izolată, construind păpuşi mecanice şi trăind cu speranţa că, într-o bună zi, va reuşi să le însufleţească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meşterului şi ia locul celei mai frumoase păpuşi. Prefăcându-se că reacţionează la semnele magice ale lui Coppélius, îl face să creadă că şi-a împlinit visul. În cele din urmă, Coppélius îşi dă seama că a fost înşelat. Swanilda îl induce în eroare şi pe Franz, logodnicul ei, de a cărui purtare era jignită şi pe care izbuteşte să-l recucerească. Nunta Swanildei cu Franz încheie baletul, în mijlocul unei serbări populare, la care ia parte şi meşterul Coppélius, care şi-a uitat supărarea că fusese tras pe sfoară. Pe parcursul spectacolului, povestitorul Lorand Cristian va descrie cele mai importante momente de balet şi va creiona, cu măiestrie, firul poveştii.

În distribuție: Melania Condoiu – Swanilda, Claudiu Dane – Franz, Adrian Scriminț - Coppélius, alături de soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Brașov: Anca Branea, Iulia Coșeriu, Cristina Rotundu, Miruna Moldoveanu, Valentina Mirică, Mihaela Pop, Diana Drăgan, Liliana Țărîncă, Alexandra Scriminț, Meda Enăcache, Morgane Bazinet, Kalina Vladimirova, Nicoleta Sasu, Adriana Simion, Dorin Mirea, Matei Rada și Adnana Lalu.

Regia spectacolului și adaptarea coregrafică sunt semnate de Alexandru Fotescu, scenografia de Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regia tehnică: Dan Antipa.

Preţul biletelor este 20 de lei.

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51.

Comentarii

Ultimă oră