Sari la conținut
spectacol-de-dans-contemporan-la-reduta-

Centrul Cultural German Braşov, în colaborare cu Goethe-Institut, vă invită la un spectacol de dans contemporan cu muzică live şi proiecţii video al trupei Mouvoir din Köln, Germania. Spectacolul va avea loc duminică, 26 mai, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta.
Fondată în anul 1999 de coregrafa Stephanie Thiersch, „Mouvoir” reprezintă o concepţie complexă asupra dansului, fotografiei, tableaux vivante şi proiecţiilor video, ce formează un tot unitar în spectacolele ei. Thiersch caută momentul poetic, dar adesea surprinde surrealul în viaţa de zi cu zi.
În cele trei coregrafii înscenate independent unele faţă de altele, Stephanie Thiersch caută esenţa fericirii noastre în viaţă: în ce măsură suntem determinaţi de originea noastră, de viaţa la un loc cu natura şi de viziunile noastre privind viitorul? Un solo intim, „White Landing” se apleacă asupra copilăriei. Duetul „Nature Morte” este în cautarea unei forme existenţiale umane între domesticire si sălbăticire,  iar trio-ul care încheie seria „Near Miss” prezintă viitorul nostru sub forma unor fiinţe hibride extaziate, fără contact cu pământul. Pe parcursul celor trei episoade se derulează un scenariu emoţionant, în care se îndepărtează strat cu strat comportamentul cotidian şi comunicarea dobândită prin educaţie, pentru a dezvălui nucleul emoţional al fericirii noastre. Biletele pot fi procurate de la Centrul Cultural German, str. Lunga 31, dar si de la Reduta.

Comentarii

Ultimă oră