Sari la conținut
spectacol-de-paste-la-opera-

Spectacol de Paşte, sâmbătă, de la 18.30 la Opera Braşov. Vor fi prezentate într-o distribuţie de excepţie „ Cavalleria Rusticana”, operă de Pietro Mascagni şi „Paiaţe”, operă de Ruggiero Leoncavallo,.
Dirijor: Dorel Munteanu
Regia: Cristian Mihailescu
Acum, cu puţin înaintea unei sărbători atât de preţuită de români, Opera Braşov vă invită, cu aceste celebre lucrări care figurează în repertoriul curent al teatrelor de gen, la o seară de adâncă încărcătură emoţională.
Acţiunea din „Cavalleria Rusticana”se petrece chiar în ziua de Paşte,la sfârşitul anilor 1890. Este principalul motiv pentru care a fost aleasă, acum pentru un spectacol în săptămâna acestei mari sărbători religioase.
Opera lui Mascagni,într-un singur act, are o temă, o idee comună: drama- care a fost şi va rămâne un crâmpei din viaţa reală .
Ce femeie îndură uşor chinul de a fi părăsită de bărbatul iubit, pentru o alta mai frumoasă, mai ademenitoare! Nici Santuzza din „Cavalleria Rusticana”, nu-l poate lăsa pe Turiddu, Lolei …Il pierde însă pentru totdeauna, în braţele morţii...
In „Paiaţe, Leoncavallo a dorit şi a reuşit să ofere spectatorilor, o frântură din viaţa artiştilor care, dincolo de scenă, se confruntă cu dureri şi bucurii, aceleaşi cu ale publicului său.
Preţ bilete: 20 lei   si 10 lei pentru studenti,elevi, pensionari. Biletele se vând   la sediul Operei din str. Bisericii Române, nr. 51, tel. 0268-419380
Program: marti –vineri orele:10.00 -17.00.

Comentarii

Ultimă oră