Trupa de teatru de papusi “Albinutele” va invita in acest weekend,  la sala proprie de spectacole, unde vor avea loc doua spectacole pentru copii. Pretul unui bilet, pentru fiecare spectacol, este de 5 lei.

Sambata, 19 ianuarie, la ora  11.30, va avea loc spectacolul “Soacra cu trei nurori”, de Ion Creanga.

Distributia:

    Eugen Francu
    Cristina Torodoc
    Mirela Bors

Regia artistica: Eugen Francu

Scenografia: Florentina Sarca

Desi in lumea basmului intalnim personaje fantastice, care se manifesta intr-un taram imaginar, personajele lui Creanga sunt parca rupte din realitatea cotidiana. In “Soacra cu trei nurori” se poate observa cu usurinta cum autorul descrie situatii si personaje din mediul rural, apartinand zonei Moldovei, si pe care Eugen Francu le-a pus in valoare in diferite situatii hilare.

Duminica, 20 ianuarie, la ora 11.30, va avea loc spectacolul “Praslea cel voinic si merele de aur”, dupa Petre Ispirescu.

Distributia:

    Cristina Torodoc
    Monica Dabaca
    Eugen Francu

Regia artistica: Eugen Francu

Scenografia: Doina Nistor

Un imparat care aveai trei feciori inalti, frumosi si curajosi, era mai tot timpul suparat, fiindca n-a apucat in niciun an, sa guste macar, un mar de aur din marul fermecat, care se afla in gradina palatului. Bucuria imparatului a fost fara margini atunci cand Praslea, feciorul cel mic, a reusit sa-i aduca tatalui sau un mar de aur, apoi i-a cerut binecuvantarea sa plece in cautarea hotilor. Dupa ce s-a inarmat bine, Praslea a plecat la drum, si, intr-un final, a ajuns pe taramul zmeilor, hotii merelor de aur, iar dupa multe peripetii s-a intors la palatul regal. Cele doua planuri, binele si raul, fara de care n-a exista un intreg, le intalnim parca mai frecvent in opera lui Petre Ispirescu.

Teatrul de papusi “Albinutele”  are sediul  pe str. Branduselor, nr. 106 A (in spatele ITC Brasov).