Sari la conținut

Spectacole de teatru, filme, jocuri și concursuri de Ziua Copilului

spectacole-de-teatru-filme-jocuri-si-concursuri-de-ziua-copilului-

Duminică, 1 Iunie, părinții și bunicii vor avea un program încarcat cu cei mici. Oferta  pentru copii esta bogata si variată pentru distractie.

Musicalul pentru copii „Gulliver în Ţara Minunilor”

Duminică, 1 Iunie 2014, la ora 17.00, la sala Operei Braşov, se joacă musicalul pentru copii „Gulliver în Ţara Minunilor” de Silvia Kerim şi Marius Ţeicu.
Silvia Kerim realizează scenariul după cartea scriitorului englez Jonathan Swift, „Aventurile lui Gulliver”, iar Marius Ţeicu îi compune o muzică specială, extrem de melodioasă. Spectacolul este viu, vesel, ritmat… cu multe învăţăminte despre adevăr şi minciună. Copiii vor înţelege că minciuna nu ajută, că o viaţă în care se minte devine grea şi urâtă.
În spectacolul pentru copii „Gulliver în Ţara Piticilor”, se confruntă personaje reale şi personaje fantastice, temele principale fiind prietenia, încrederea, adevărul şi minciuna.
Decorul este variat şi colorat, pe scenă imaginându-se o insulă în formă de pălărie, multe mecanisme de ceasuri pe care le învârt piticii.
Artiştii Operei Braşov cântă şi dansează, înfăţişând micilor spectatori întâmplări cu un uriaş („Gulliver şi cei 14 Pitici” am putea spune ca să parafrazăm binecunoscuta poveste „Albă ca Zăpada şi cei 7 Pitici), cu o regină frumoasă şi nefericită – Iasomy, cu un rege rău dar care se schimbă... şi multe alte lucruri ce pot fi văzute şi ascultate de cei ce se vor afla la spectacol.
Preţ bilete: 20 lei (adulţi); 10 lei (copii). Biletele se vând la sediul Operei din strada ­Bisericii Române nr. 51, tel. 0268.419.380.
Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Premieră de 1 Iunie la Teatrul pentru copii „Arlechino”

Teatrul pentru copii „Arlechino” îi invită pe cei mici, duminică, 1 iunie, începând cu orele 10.30 şi 12.00, la premiera spectacolului „Frumoasa, bestia şi floarea purpurie”. Scenariul, regia şi scenografia – Valentin Dobrescu. „Copil sau tânăr, adult sau bătrân, mereu ţi-ai dorit să existe o lume în care totul se petrece aşa cum îţi doreşti şi... totul se termină cu bine. Această lume există şi-i poţi trece pragul păşind alături de noi în... lumea poveştilor”, a declarat regizorul Valentin Dobrescu. Costul unui bilet este de 12 lei. Teatrul Arlechino este pe str. Apollonia Hirsher nr.10.

Ziua Copilului sărbătorită la Cinemateca Patria

Duminică, 1 iunie, de Ziua Copilului, Cinemateca Patria a pregătit un program special. În plus, toţi copiii au intrarea gratuită!
11.00: Matineu copii
Peter Pan (SUA, 1953)
Animaţie
17.00: Golden Classics
Mary Poppins (SUA, 1964)
Regia: Robert Stevenson
Comedie
19.30: Seara de Oscar
Hugo (SUA, 2011)
Regia Martin Scorsese
Aventuri

Concursuri pentru copii în Parcul Tractorul

De 1 iunie se va da start distracţiei în parcul Tractorul. Copiii de toate vârstele din Braşov si împrejurimi sunt aşteptaţi să participe la 10 ateliere de creaţie. Teatru de păpuşi, origami, pictură pe apă, modelaj în lut şi lecţii de tenis. Sunt doar câteva dintre atracţiile zilei de 1 iunie, la care pot participa copiii braşoveni.  Evenimentul va fi organizat de Asociaţia Culturală Museion. Copiii pot participa la tombole cu premii, iar sărbătoarea va ţine de la ora 10 până la ora 19.

Teatru de papusi

Trupa de teatru "Albinutele" ii asteapta pe cei mici, pe 1 iunie, de ziua lor, cu spectacolul "Izvorul Frumusetii" dupa Luigi Capuana. Distributia: Eugen Frincu, Monica Dabica, Gina Moarcas. Regia artistica: Eugen Frincu. Ora de desfasurare a spectacolului este 10,30, la sediul din str. Branduselor 106A.

Jocuri medievale, ateliere de creație la Castelul Bran

Ziua Internațională a Copilului va fi prilej de sărbătoare la Castelul Bran. Copiii sunt invitati sa intre la Castelul Bran, în regim de gratuitate, în intervalul orar 09.00 - 18.00 pentru a lua parte la petrecerea medievală ce se va desfăşura în Parcul Regal și care va cuprinde ateliere tematice, turnir, pavilionul medieval, atelier de tir cu arcul, atelier de lupta cu spada şi scutul, atelier de pictură pe sticlă şi pe lemn, atelier de olărit şi ceramică medievală, atelier de păpuşi şi broderie, atelier de spade din lemn şi atelier de jucării din lemn. Cei mai harnici și pricepuți dintre copii, vor primi cadou produsul finit.
În intervalul orar 11.30 - 12.30 va avea loc lansarea carţii ”De coada cometei”, poveste scrisă de Regina Maria a României. Evenimentul este cu atât mai special, cu cât ilustrațiile cărții au fost realizate de elevii Liceului de Artă din Sibiu. Și cum reeditarea celor mai frumoase povești scrise de Regina Maria trebuie să continue, vizitatorii sunt invitaţi să voteze cele mai frumoase lucrări în cadrul expoziţiei-concurs, inspirată din povestirea ”Orfana”. Picturile au fost realizate de elevii Liceului de Artă din Târgu-Mureș. La ora 14.30 cei mici pot urmări, în Parcul Regal, o reprezentație a teatrului de păpuşi ”Strada” din Braşov.

Comentarii

Ultimă oră