Sari la conținut
speologi-la-rasnov

Începând de astăzi şi până în 9 septembrie, oraşul Râşnov este gazda Congresului Naţional de Speologie, ediţia 40. În acest an, evenimentul este structurat pe două segmente. În primele două zile, participanţii vor putea face mai multe excursii tematice, mai exact vor vizita mai multe obiective speologice din Piatra Craiului, Culoarul Rucăr-Bran şi cele aflate în imediata apropiere de oraşul Râşnov. În a doua parte a evenimentului se va desfăşura congresul propriu-zis, când vor fi prezentate lucrările ştiinţifice, vor fi organizate expoziţii şi proiecţii, dar şi concursuri, în Valea Cetăţii.
Evenimentul este organizat de Clubul de speologie Avenul Braşov, sub patronajul Federaţiei Române de Speologie, în parteneriat cu Primăria oraşului Râşnov.
„Anul acesta sărbătorim 40 de ani de când, în 1973, speologii români se reuneau pentru prima dată la cabana Padina, în cadrul unei manifestări numite «Speosport». De atunci, acest eveniment s-a repetat anual până în anul 1996, când s-a utilizat concomitant denumirea de «Speosport» şi «Congres Naţional de Speologie». Din anul 2000 reuniunea se numeşte Congresul Naţional de Speologie, reuniune anuală a speologilor români. El marchează bilanţul unui an de activitate, fiind un forum de exprimare şi dezbatere pe toate domeniile ce ţin de speologie, carstologie sau sunt conexe acestora”, a declarat ing. Zakarias Geza, din partea organizatorilor.

Comentarii

Ultimă oră