Sari la conținut
sperante-de-playoff-pentru-corona-brasov

Echipa de hochei pe gheaţă Corona Braşov a reuşit a treia victorie consecutivă în Liga Mol şi speră în continuare la un loc în play-off.

Echipa de hochei pe gheaţă, Corona Braşov, nu avea decât varianta victoriei în meciul cu Miskolc, pentru a păstra şanse de calificare în play-off-ul competiţiei. Braşovenii au reuşit să se impună cu scorul de 7-4 (2-0, 1-1, 4-3).  Braşovenii au deschis scorul prin finlandezul Hietamaki, iar canadianul Bonar a stabilit scorul primei reprize. În partea a doua, Pisarenko a dus scorul la 3-0, dar Dubek a redus din handicap, scor 3-1. Astfel înaintea ultimelor 20 de minute de joc, Braşovul avea două goluri avans. Repriza a treia a fost una excepţională în care s-au înscris nu mai puţin de şapte goluri. Antal a reuşit o dublă, în doar trei minute, dar între cele două goluri ale lui „Zsombi”, Tyler a marcat şi el pentru Miskolc. Dubek şi Rafaj reduc avantajul braşovenilor la doar un gol, scor 5-4, după ce au marcat la un interval de doar 7 secunde unul faţă de celălalt. Până la urma, Wehrs a reuşit să aducă liniştea în suflete spectatorilor braşoveni în minutul 51, iar Bonar a stabilit scorul final când oaspeţii nu mai aveau portarul între buturi. „Nu cred că a fost un meci foarte bun de hochei. Au fost multe greşeli în ambele tabere dar un meci foarte bun pentru suporteri. Am reuşit să obţinem trei puncte importante dar celelalte rezulate nu ne ajută deloc. Atâta timp cât avem şanse matematice, vom crede în ele, până în ultimul moment”, a spus tehnicianul Coronei, Greg Lindqvist.
Victorie grea cu Ujpest. După victoria cu Miskolc braşovenii aveau doar varianta victoriei în partida cu Ujpest. Înainte de partida cu formaţia maghiară, tehnicianul Coronei a spus că dacă formaţia sa se împiedică de Ujpest, pe propriul teren, atunci nu are ce căuta în această competiţie. Începutul de meci a fost echilibrat iar tânăra formaţie maghiară a reuşit să deschidă scorul în minutul 13 prin Kovacs, la prima superioritate numerică. Maghiarii au avut şansa să intre la cabine în avantaj, însă când mai erau 10 secunde din prima repriză, Pisarenko a reuşit să aducă egalarea. Zsombor şi compania au trecut în avantaj în minutul 22, când Virag a punctat pentru trupa de sub Tâmpa. Trei minute mai târziu Rawlyk a mărit avantajul braşovenilor şi lucrurile păreau că intră în normal. Hocheiştii de la Ujpest au reuşit însă să reducă din handicap la o nouă superioritea, atunci când Dorner a înscris pentru 3-2. Elevii lui Greg Lindqvist au ieşit de la odihnă, hotărâţi să încheie partida şi în primul minut al ultimei treimi, Petreş reface diferenţa de două goluri. Canadianul Joshua Bonar înscrie în minutul 53, cand  pucul trece prin plasa porţii maghiare şi ricoşează în mantinelă dar arbitrii nu validează golul. Astfel în loc de 5-2 se face 4-3 în minutul 55 când Meretei îl învinge pe Patrik Polc cu un şut de la linia albastră. Din fericire scorul a rămas neschimbat până la final, deşi oaspeţii au avut ocazia să egaleze, şi braşovenii au câştigat trei puncte.

„Un meci mai slab al nostru, nu este uşor să joci împotriva acestor copii de la Ujpest, care dau totul timp de 60 de minute. Mă bucur că suporterii au fost din nou alături de noi în număr mare şi le-am oferit o victorie. Contează cele trei puncte care ne ţin în lupta pentru semifinale”, a spus Greg Lindqvist. Cu şase meciuri rămase de jucat în Liga Mol, Corona Braşov ocupă locul cinci în clasament, dar s-a apropiat la patru  puncte de slovacii de la Nove Zamky şi la cinci de Sport Club Miercurea Ciuc, ciucanii având şi un joc în plus disputat.

Comentarii

Ultimă oră