Sari la conținut

Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov se va muta în „Conacul” de la Mârzescu

spitalul-de-pneumoftiziologie-brasov-se-va-muta-in-conacul-de-la-marzescu

În această locație există şi o staţie de oxigen, care va fi folosită pentru amenajarea unei noi secţii ATI unde se vor trata şi cazuri COVID-19!

După ce Consiliul Judeţean Braşov a aprobat în şedinţa de plen de vineri hotărârea de dare în administrare către Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov a Pavilionului Mârzescu, deţinut acum de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, administraţia judeţeană şi conducerile celor două spitale vor putea începe pregătirile pentru mutarea Spitalului de Pneumoftiziologie în „noua casă”.


        Astfel, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, în primă fază va fi eliberată clădirea veche de la Mârzescu, cunoscută sub denumirea „Conacul”. „În «Conac» funcţionează secţiile ORL şi Oftalmologie, iar acestea vor fi mutate în secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. În această clădire este şi un bloc operator, astfel că este şi o staţie de oxigen, care nu va fi mutată. În aceste condiţii, după ce se va muta Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, în «Conac» va fi mai uşoară amenajarea celor 10 paturi de terapie intensivă, care vor putea fi utilizate pentru tratarea pacienţilor cu noul coronavirus”, a explicat Adrian Gabor.


    De altfel, pentru dotarea Secţiei ATI, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie a cumpărat mai multe echipamente, mai puţin ventilatoare. Acestea au fost comandate, dar furnizorul nu a mai onorat contractul. De asemenea, nu a cumpărat nici staţia de oxigen, pentru că încă din primăvară se lua în calcul mutarea spitalului la Pavilionul Mîrzescu. Totuşi, Adrian Gabor a precizat că echipamentele lipsă pentru „Pneumoftiziologie” vor fi cumpărate după ce se va rezolva dotarea Secţiei ATI modulare din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.


   Într-o etapă viitoare, vor fi mutate şi secţiile Spitalului Judeţean Braşov care funcţionează în clădirea nouă de la Mârzescu, printre care şi cea de Oncologie.


    „Terenul Pavilionului de la Mârzescu este destul de mare şi permite inclusiv amenajarea unei parcări. De asemenea, este în apropierea Policlinicii Spitalului de Pneumoftiziologie (de pe strada Sitei), astfel că se va eficientiza foarte mult activitatea medicală”, a precizat Adrian Gabor.

A fost votat şi proiectul privind transformarea Spitalului de Boli Infecţioase în secţie a Spitalului de Pneumoftiziologie


   Tot în şedinţa de plen de vineri, Consiliul Judeţean a aprobat şi hotărârea prin care Spitalul Clinic de Boli Infecţioase va deveni secţie exterioară a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, proiectul a obţinut 22 de voturi „pentru”. „Au votat împotrivă 5 sau 6 consilieri ai PSD”, a declarat Adrian Gabor.


   Acesta a precizat că prin transformarea „Infecţioaselor” în secţie a Spitalului de Pneumoftiziologie nu se vor muta saloanele şi medicii din actualul sediu al Spitalului de Boli Infecţioase. De asemenea, Gabor a precizat că noua secţie va funcţiona cu aproximativ 70 de paturi. „Spitalul de Boli Infecţioase a avut aprobate 107 paturi, dar niciodată nu a funcţionat cu atâtea, numărul maxim fiind de 75. Prin această reorganizare se va eficientiza activitatea de la «Infecţioase»”, a argumentat Adrian Gabor.

Comentarii

Ultimă oră