Sari la conținut

Spitalul de pneumoftziologie va fi modernizat cu bani europeni

spitalul-de-pneumoftziologie-va-fi-modernizat-cu-bani-europeni

Spitalul de Pneumoftiziologie este primul din cele şase unităţi medicale de anvergură din Braşov care a finalizat studiu de fezabilitate pentru accesarea fondurilor europene cu care se va moderniza ambulatoriul spitalului, situat pe strada Sitei. Valoarea totală a proiectului este de 1,6 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană. Lucrările de modernizare la Ambulatoriu, care constau practic în ridicarea unui nou etaj, ar trebui să se finalizeze până în luna iulie a acestui an. Studiul de fezabilitate de la Spitalul de Pneumoftziologie a costat Consiliul Judeţean 60,000 de lei. Tot cu bani europeni se va utila unitatea medicală şi cu aparatură de ultimă generaţie.

La începutul anului, pe fonduri proprii, am alocat sume de bani pentru efectuarea de studii de fezabilitate pentru toate cele şase spitale din Braşov, pentru a putea depune proiecte pe fonduri europene. Ceea ce aţi văzut astăzi la acest ambulatoriu se va întâmpla la toate spitalele. Toate vor fi modernizate. În plus, vom aloca noi fonduri pentru toate unităţile medicale şi la rectificarea bugetară, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor.

După modernizarea unităţii medicale, aici vor mai fi angajate încă nouă cadre medicale auxiliare. De asemenea, în premieră, ambulatoriul spitalului va avea şi un lift pentru transportul pacienţilor.

Comentarii

Ultimă oră