Sari la conținut
sport-pe-scurt-1-octombrie

Victorie de senzaţie pentru Marius Copil!

Marius Copil a reuşit o victorie de senzaţie, luni dimineaţa. Jucătorul nostru, venit din calificări, l-a eliminat în primul tur al turneului de la Beijing pe favoritul al patrulea, croatul Marin Cilic. Copil a pierdut primul set cu 6-3, însă pe al doilea la câştigat la tie-break cu 7-0. Setul al treilea a fost echilibrat, la un moment dat a fost 2-2 la game-uri, însă Copil a reuşit un break decisiv şi a câştigat cu 6-4, calificându-se pe tabloul 16-imilor. Adversarul lui Copil, Marin Cilic, este clasat la acest moment pe locul 13 ATP. Aceasta a fost cea mai importantă victorie din cariera lui Marius Copil, cel mai important adversar eliminat în cadrul unui turneu ATP. Mai departe la Beijing, dar în competiţia fetelor, merge şi Monica Niculescu. Românca, locul 47 WTA, s-a calificat în turul doi al turneului de la Beijing din China, dotat cu premii în valoare totală de 4.828.050 de dolari. Niculescu a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-0, după o oră şi două minute, pe Lucie Safarova din Cehia, cap de serie numărul 16 şi poziţia 17 în ierarhia mondială. Pentru calificarea în turul doi, Niculescu va primi 80 de puncte WTA şi un cec în valoare de 21.815 dolari.

„Lupii galbeni”, mâncaţi acasă!

Steaua Bucureşti s-a impus, scor 2-1, în partida disputată, duminică seara, în deplasare, împotriva Petrolului Ploieşti, în etapa cu numărul 10 din Liga 1.Scorul a fost deschis de "lupii galbeni", Bokila reuşind să-l învingă pe Tătăruşanu, în minutul 38, cu un şut de la şapte metri. Bucuria gazdelor a durat însă numai şapte minute, Nikolici restabilind egalitatea în finalul primei reprize, după ce a interceptat norocos un balon respins de Bornescu la reluarea lui Chipciu. După un start de repriză secundă mai şters,"roş-albaştrii" au trecut la conducere în minutul 65: Bourceanu a centrat în careu pentru Latovlevici (foto), iar fundaşul a scuturat plasa cu o lovitură de cap din zece metri. În urma acestui succes, Steaua îşi păstrează poziţia de lider în Liga 1, având 25 de puncte, cu trei mai mult decât Pandurii, formaţie care a jucat aseară în deplasare cu Dinamo.

U Cluj a rămas fără „principal”!

Cristian Dulca a demisionat din funcţia de antrenor al Universităţii Cluj. “Este adevărat, Cristian Dulca şi-a depus demisia, dar nu din cauza rezultatelor. De vină sunt fanii, care au ameninţat jucătorii aproape zilnic în ultimul timp că îi bat. Dulca mi-a spus de acum o săptămână că vrea să plece. De asemenea, situaţia materială a echipei a contat în decizia lui. Aici nu ne ajută nimeni cu niciun pahar de apă. Acum rămân două variante. Ori echipa se desfiinţează, ori ne mutăm în altă parte”, a spus preşedintele “şepcilor roşii”, Ana Maria Prodan.

Tricolorii mici, remiză cu Macedonia

Echipa naţională under-17 a României a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), cu reprezentativa Macedoniei, în primul meci din miniturneul de calificare la turul de elită al preliminariilor Campionatului European, ediţia 2012-2013. "Tricolorii" au deschis scorul prin Andrei Luduşan, în minutul 31, macedonenii reuşind egalarea prin Tauljant Sulejmanov, în minutul 51. În celălalt meci al miniturneului care se desfăşoară în Macedonia, selecţionatele Irlandei şi Suediei au terminat la egalitate, scor 1-1. Astăzi, de la ora 15, la Kumanovo, România va întâlni Suedia.

Vin „diavolii roşii” în Gruia!

În etapa a doua din faza grupelor Champions League, campioana României, CFR Cluj, va primi marţi seară vizita celor de la Manchester United. Clujenii sunt hotărâţi să profite de pasa proastă prin care trece MU (2-3 pe teren propriu cu Tottenham, în ultimul joc din Premier League) şi vor să obţină cel puţin un rezultat de egalitate.  “Avem șanse puţine, știm asta, dar aşa puţine cum le avem, o să intrăm în teren 100% ca să câştigăm meciul sau măcar să facem un rezultat pozitiv pentru noi. Și pentru ei e un meci foarte important, pentru că o să le fie mai uşor dacă bat aici. Oricum, va fi foarte frumos, pentru că până acum i-am văzut doar la televizor pe jucătorii lui United. La final vreau să fac schimb de tricouri cu Nani, deoarece el este din Portugalia”, a declarat căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu. De partea cealaltă, Manchester anunţă că va veni cu garnitura completă la Cluj. Wayne Rooney a declarat că formaţia sa trebuie să evite surprizele neplăcute, aşa cum s-a întâmplat în ediția trecută a Ligii Campionilor, şi tocmai de aceea meciul cu CFR Cluj este unul important. "Meciul de la Cluj este unul important pentru noi. Să sperăm că vom obţine victoria, care ne va pune într-o poziţie favorabilă pentru calificare. E palpitant să joci în Liga Campionilor, e o competiţie puternică, te uiţi la echipele care sunt aici și e o mare provocare pentru toată lumea. ", a spus Rooney.

Meciuri

Grupa E
Juventus Torino (Italia) - Şahtior Doneţk (Ucraina)
FC Nordsjaelland (Danemarca) - Chelsea Londra (Anglia)
Grupa F
FC Valencia (Spania) - OSC Lille (Franţa)
BATE Borisov (Belarus) - Bayern Munchen (Germania)
Grupa G
Spartak Moscova (Rusia) - Celtic Glasgow (Scoţia), ora 19.00
Benfica Lisabona (Portugalia) - FC Barcelona (Spania)
Grupa H
CFR Cluj (România) - Manchester United (Anglia)

Comentarii

Ultimă oră