Sari la conținut
sport-pe-scurt-10-februarie-

Campioni pe schiuri

Norvegianul Emil Hegle Svendsen şi ucrainianca Olena Pidruşna au câştigat probele de sprint din cadrul Campionatului Mondial de biatlon, care are loc în staţiunea cehă Nove Mesto. Pidruşna, a devenit a doua biatlonistă ucrainiancă după Olena Zubrilova care câştigă o medalie de aur la un Campionat Mondial, după o cursă aproape perfectă. A fost, de asemenea, şi primul succes din carieră pentru biatlonista născută la Ternopil, care a avut o cursă perfectă, fără nicio ratare. Pe locul secund s-a clasat norvegianca Tora Berger, cu o ratare în poligon, care a sosit la o diferenţă de 6,4 secunde faţă de câştigătoare. Locul trei a fost ocupat de o altă biatlonistă din Ucraina, Vita Semerenko, sosită la 22,8 secunde de Pidruşna, după o tragere fără greşeală în poligon. Românca Eva Tofalvi a fost cea mai bine plasată sportivă din ţara noastră, încheind cursa pe locul 31, fără nicio ratare, la un minut şi 30 de secunde de câştigătoare. Reka Ferencz (locul 51, o ratare), Luminiţa Pişcoran (locul 66, trei ratări) şi Orsolya Tofalvi (locul 81, nicio ratare) au încheiat şi ele cursa. Cursa masculină a fost la fel de strânsă. Câştigător a fost norvegianul Emil Hegle Svendsen, care l-a devansat cu 8,1 secunde pe francezul Martin Fourcade, liderul Cupei Mondiale. Ambii biatlonişti au ratat câte o ţintă în cea de-a doua trecere prin poligon. Locul trei a fost extrem de disputat, câştig de cauză având slovenul Jakov Fak, care nu a ratat nicio ţintă şi a venit la 11,2 secunde de Svendsen. Cel mai bine clasat român a fost Ştefan Gavrilă, care după trei ratări a încheiat proba pe locul 55, la 2 minute şi 30 de secunde de norvegian. Cornel Puchianu (locul 75, patru ratări), Remus Faur (locul 76, o ratare) şi Roland Gerbacea (locul 89, două ratări) au încheiat şi ei cursa.

Micuții atleți, la treabă!

Sâmbătă  s-a desfăşurat la sala de atletism a C.S. Municipal Braşov, concursul de atletism rezervat juniorilor 3, băieți şi fete, şi copiilor de cat I, II şi III. Au fost prezenți la start peste 70 de concurenți, reprezentând 4 cluburi din 2 județe: CS. Municipal Braşov, LPS -CSS Braşov, CS Țara Bârsei Braşov, CSS Sfântu-Gheorghe. Atleții s-au întrecut la 60m plat, 50m plat, lungime băieți şi fete. Copii de la LPS Braşov au urcat de 10 ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, CSS Sfântu Gheorghe a fost de trei ori pe primul loc, iar cei de la CSM Braşov şi de la CS Țara Bârsei, au urcat pe prima treaptă  câte odată. Organizator al acestui concurs a fost CSM Brasov, împreună cu Direcția Județeană pentru Tineret şi Sport Brasov, fiind cea de a IV ediție a" CUPA CSM Braşov".

Au „tras” de bronz la Leipzig!

Echipa naţională de spadă feminin a României a revenit ieri cu succes într-un concurs oficial, la mai bine de jumătate de an după eşecul de la Jocurile Olimpice de la Londra. Fetele, conduse excelent de pe margine de antrenorii Octavian Zidaru şi George Epurescu, au terminat pe locul III şi au câştigat medalia de bronz la Cupa Mondială de la Leipzig (Germania). România a trecut până în semifinale de Elveţia (43-29) şi Suedia (45-29). Din păcate, în penultimul act, româncele s-au înclinat în faţa Chinei, scor 36-40. În schimb, în finala pentru bronz, Brânză&Co au învins Rusia, scor 45-37. Componenţa echipei noastre: Ana Maria Brânză, Simona Deac, Amalia Tătăran şi Maria Udrea. Rezervă: Ioana Dumitru. În concursul individual, care a avut loc vineri şi sâmbătă, Ana Maria, Simona, Amalia şi Ioana au fost eliminate încă din primul tur.

Zalăul merge mai departe în EHF!

Echipa de handbal feminin HC Zalău s-a calificat, pe teren propriu, în sferturile de finală ale Cupei EHF, după ce a învins formaţia portugheză Juve Lis, scor 29-8 (14-5) şi în manşa retur a optimilor competiţiei. Principala marcatoare a meciului a fost pivotul Crina Pintea, cu 9 reuşite. Juve Lis a acceptat să dispute ambele partide la Zalău. Sâmbătă, în manşa tur, HC Zalău s-a impus cu 25-14 (15-6), iar cu dubla victorie şi scorul general de 54-22, echipa ardeleană a obţinut calificarea în sferturile de finală. Formaţia antrenată de Gheorghe Tadici îşi va afla adversara din această fază a Cupei EHF la tragerea la sorţi din 12 februarie.

CFR şi Rapid, victorii la final!

Rapidul a încheiat cu o victorie categorică seria de meciuri amicale din această iarnă. Giuleştenii au învins cu 4-0 pe Oţelul Galaţi într-un meci contând pentru locurile 5-6 la turneul Marbella Cup. Grigorie şi Abrudan în prima repriză şi Herea cu o "dublă" în actul secund au consfinţit victoria elevilor lui Rada, aflați la al patrulea succes în meciurile amicale. Rapidul a pierdut alte patru confruntări: 1-3 cu Dnepr, respectiv Videoton, 4-5 după penalty-uri cu Torpedo Kutaisi şi 0-2 cu Legia Varşovia. Şi campioana CFR Cluj a mai bifat o victorie în weekend. CFR-ul a învins, sâmbătă, cu scorul de 3-0 (0-0), echipa braziliană Atletico Paranaense, în ultimul meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Spania. Golurile au fost marcate de Ioan Hora (2) şi Vasile Maftei. CFR Cluj va întâlni, joi, în Italia, formaţia Internazionale Milano, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa. O ultimă repetiție înainte de jocul cu Ajax din 16-imile Europa League, au avut şi cei de la Steaua, care au terminat la egalitate, 1-1 cu Jablonec. Golul Stelei a fost marcat de Iancu ’70. Pentru Jablonec a înscris Pazler, în minutul 75. Liderul din Liga 1 nu a avut rezultate grozave în aceste meciuri de pregătire din iarnă din Marbella şi Antalya, din cele 9 meciuri jucate reuşind să iasă triumfători doar în 2, cu Dinamo Kiev şi Slovan Bratislava, în chiar ultimul meci.

Înfrângeri pe linie, pe gheață!

Reprezentativa de hochei pe gheață a României a bifat trei înfrângeri, în tot atâtea partide, în cadrul turneului amical „Euro Ice Hockey Challenge”, din Polonia. În primele două jocuri, tricolori nu au existat pe gheață, condiții în care Ungaria şi Polonia au făcut spectacol: 7-0, respectiv 10-0! România a încercat să îşi spele i-maginea în ultimul joc al turneului amical din Polonia şi în ultimul meci a pierdut greu, cu 3-4, după executarea şuturilor de departajare, în faţa Coreei de Sud, echipă aflată în eşalonul secund al hocheiului mondial. Două dintre goluri au fost marcate de jucători de la Corona Braşov: Petres Tivadar şi Antal Zsombor. A treia reuşită i-a aparţinut lui Zsolt Molnar. Cu trei înfrângeri, România a încheiat pe ultima poziţie turneul din Polonia.

HCM pierde clar la Veszprem

Campioana la handbal masculin HCM Constanţa a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, de formaţia ungară MKB Veszprem, scor 31-21 (14-11), în cea de-a opta partidă din grupa B a Ligii Campionilor. Pentru Constan­­ța au marcat: Cutura 4 goluri, Humet 3, Val 3, Toma 2, Şimicu 2, Sadoveac 2, Dragicevici 1, Criciotoiu 1, Angelovski 1, Csepreghi 1, Buricea 1. Întâlnirea dintre cele două campioane a reprezentat şi un omagiu al fostului pivot al echipei ungare şi al naţionalei României, Marian Cozma. După opt etape, HCM Constanţa ocupă în continuare ultimul loc din grupa B, al 6-lea, cu 4 puncte. Programul meciurilor următoare în grupa B, pentru HCM Constanţa: Celje-HCM Constanţa (16 februarie), HCM Constanţa-THW Kiel (20 februarie). Primele patru clasate din fiecare dintre cele patru grupe se vor califica în faza optimilor de finală.

„Stejarii”, mai tari ca ruşii!

Reprezentativa României a obţinut cea de-a doua victorie în Cupa Europeană a Naţiunilor împotriva Rusiei, scor 29-14.  În prima repriză, jucătorii lui Lynn Howells au început în forţă partida şi după doar 7 minute scurse din cronometru tricolorii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă transformată de Florin Vlaicu (3-0). Din păcate, selecţionata Rusiei nu s-a lăsat prea mult aşteptată, iar după doar un sfert de oră de joc rugbyştii estici au reuşit să treacă la conducere prin eseul marcat de Dmitry Gerasimov (3-8). Finalul reprizei a adus modificarea scorului, însă nu şi cea a diferenţei (6-11). Debutul reprizei secunde a fost unul foarte bun pentru reprezentativa stejarilor, după ce aceştia au revenit la conducere prin eseul marcat de Robert Dascălu, scor 16-14. Finalul meciului a adus multă bucurie în tribunele stadionului Arcului de Triumf, centrul Florin Vlaicu reuşind să din nou numele pe lista marcatorilor, scor 29-14. La finalul partidei, Mihai Macovei şi Mihăiţă Lazăr au fost desemnaţi jucătorii anului, iar premiul le-a fost înmânat de preşedintele Federaţie Române de Rugby Alin Petrache. Tricolorii României au fost susţinuţi de aproximativ 2000 de oameni veniţi pe stadionul Arcul de Triumf din capitală. În cealaltă partidă a etapei, la Tbilisi, Georgia s-a impus în faţa Portugaliei, scor 25-12.  În următorul meci, tricolorii se vor deplasa la Gijon unde vor întâlni Spania.

România pierde în Fed Cup

Echipa de Fed Cup a României a fost învinsă, sâmbătă, la Eilat (Israel), cu scorul general de 2-1, de Austria, într-un meci contând pentru clasarea pe locurile 9-12 în Grupa I Euro-Africană. Cristina Dinu (foto) a pierdut prima partidă a întâlnirii, scor 0-6, 3-6, cu Melanie Klaffner, după care Raluca-Ioana Olaru a învins-o pe Nicole Rottmann, scor 7-6 (7/3), 6-1, iar în ultimul meci, cel de dublu, austriecele Rottmann şi Klaffner au dispus de Olaru şi Dinu, scor 6-3, 6-2.

Mali, bronz la CAN

Naţionala de fotbal a statului Mali a terminat pe locul 3 în Cupa Africii pe Naţiuni (CAN) 2013, după ce a învins cu 3-1 (1-0) echipa Ghanei în finala mică, disputată pe ploaie, sâmbătă, pe Stadionul Nelson Mandela din Port Elizabeth. Au marcat Samassa 21, Se. Keita 47, Si. Diarra 90+3, respectiv K. Asamoah 82. Ghana a ratat un penalty prin Wakaso (58). Mali a terminat pe locul 3 şi la CAN 2012, când a învins şi atunci Ghana în finala mică.

Comentarii

Ultimă oră