Sari la conținut
sport-pe-scurt-10-ianuarie-

Înfrângere pentru tricolori


Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă joi seară la Stuttgart, de reprezentativa Germaniei, scor 35-25 (19-12), în meci amical. Şimicu-5 goluri şi Ghionea – 4 reuşite , au fost principalii marcatori ai României.Tricolorii se află în Germania în finalul stagiului de pregătire început în luna decembrie, în care au mai jucat două partide amicale, cu Serbia (23-29) şi cu Ungaria (27-33), şi ele fiind calificate la CM din Spania, care debutează vineri. Echipa României, care este antrenată de Eliodor Voica, va disputa astăzi,tot la Stuttgart, încă un meci de verificare, cu formaţia de ligă secundă Bietigheim.


Game, Set, Match


Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 54 WTA, a ratat, calificarea în semifinalele turneului de la Hobart din Australia, dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari. Niculescu a fost învinsă, în sferturile de finală, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-0, după două ore şi şase minute, de Kirsten Flipkens din Belgia, poziţia 51 în ierarhia mondială. Pentru performanţa reuşită la Hobart, Monica Niculescu va primi 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 5.500 de dolari. Perechea Horia Tecău/Max Mirnâi (România/Belarus), cap de serie numărul 4, s-a calificat, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Sydney din Australia, dotat cu premii în valoare totală de 430.000 de dolari. Tecău şi Mirnâi au învins, în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră şi cinci minute, cuplul Mahesh Bhupathi/Daniel Nestor (India/Canada). În semifinale, Horia Tecău şi Max Mirnâi vor întâlni perechea spaniolă David Marrero/Fernando Verdasco, care au beneficiat de retragerea cuplului Leander Paes/Radek Stepanek (India/Cehia), cap de serie numărul 2. Jucătoarea de tenis Cristina-Andreea Mitu, locul 196 WTA, a acces în turul doi al calificărilor la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Mitu a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-0, 6-0, după 46 de minute, pe Sally Peers din Australia, poziţia 338 în ierarhia mondială. În turul doi al calificărilor, Cristina-Andreea Mitu o va întâlni pe Michelle Larcher De Brito din Portugalia, cap de serie numărul 15 şi locul 130 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-1, de Azra Hadzici din Australia. În schimb, Raluca-Ioana Olaru a fost învinsă, în primul tur al calificărilor, cu scorul de 6-2, 6-3 de Corinna Dentoni din Italia.


Clujul stă cel mai bine


Echipa CFR Cluj a urcat 11 poziţii şi ocupă locul 31, cu 190 de puncte, în clasamentul pe anul 2012 al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului, fiind formaţia română cel mai bine clasată în această ierarhie. Următoarea echipă română din clasament este Steaua Bucureşti, care ocupă locul 48, Rapid este pe 121, FC Vaslui ocupă poziţia 160, Dinamo e pe 217, Petrolul Ploieşti pe 313, Astra Giurgiu pe locul 338, Concordia Chiajna se află pe locul 377 iar Oţelul Galaţi e pe locul 393.


Barca e prima


Echipa spaniolă FC Barcelona se menţine pe primul loc, cu 307 puncte, în clasamentul mondial pe anul 2012 stabilit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului, fiind urmată de formaţia engleză Chelsea Londra. Poziţia a treia este ocupată la egalitate de echipele Boca Juniors din Argentina şi Atletico Madrid din Spania iar pe locul cinci se află formaţia braziliană Corinthians. Bayer Munchen din Germania este ocupanta locului şase, urmată de Real Madrid din Spania, Juventus Torino din Italia şi Borussia Dortmund din Germania. Pe poziţia a zecea se află echipa franceză Olympique Lyon. Echipa lunii decembrie a fost desemnată formaţia italiană Juventus Torino.


Cursaru între cele mai bune


Biroul Federal al Federaţiei Române de Baschet a stabilit că cei mai buni jucători din România în anul 2012 sunt Gabriela Mărginean şi Vlad Moldoveanu, iar Angel Santana a fost desemnat cel mai valoros jucător de streetball. Ţinând cont în principal de evoluţiile de la loturile naţionale, precum şi de prestaţiile de la echipele de club, atât din cupele europene, cat şi din competiţiile interne (Campionat Naţional şi Cupa României), Biroul Federal a stabilit ca Gabriela Mărginean şi Vlad Moldoveanu să fie declaraţi declaraţi baschetbaliştii anului 2012 în România. Între cele mai bune zece jucătoare din România se află şi baschetbalista de la Olimpia Braşov, Gabriela Cursaru. Cursaru, componentă a loturilor de tineret ale României a fost de departe cea mai bună jucătoare a „olimpicelor”.

Revine Amariei!


După o pauză cauzată de o accidentare la genunchi, Carmen Amariei este aproape de o revenire în handbal. Amariei este pe punctul de a semna cu SCM Craiova, echipă cu care se află în negocieri avansate.Fosta internațională se află la Craiova, acolo unde negociază cu formația din Bănie un acord până la finalul sezonului. Craiova ar fi a zecea echipă din cariera lui Amariei, după Oltchim Râmnicu Vâlcea, Besancon, Randers, Slagelse, ”U“ Jolidon Cluj, Rulmentul Braşov, FC Copenhaga, Hypo Viena, Viborg şi Terom Iaşi.

Comentarii

Ultimă oră