Sari la conținut
sport-pe-scurt-11-noiembrie

Spectacol în Premier League

Aston Villa a condus-o cu 2-0 pe Manchester United, dar a sfârșit partida de pe "Villa Park" învinsă, după un hattrick de senzație semnat de mexicanul Chicharito Hernandez. Primii care au marcat au fost cei de la Villa, prin Weimann (45+1). Imediat după reluare, același Weimann a făcut 2-0, iar fanii începeau să spere la o victorie mare. La pauză, însă, Ferguson a făcut o schimbare extrem de inspirată. Chicharito a intrat în locul lui Young, iar mexicanul a semnat revenirea oaspeților, cu o execuție plasată, pe lângă Guzan (58). La doar 5 minute după golul de 2-1, Chicharito a plasat mingea dintr-un unghi greu, balonul l-a lovit pe Vlaar, iar Guzan s-a recunoscut din nou învins, egalitatea fiind restabilită. Apoi, pe final, același Chicharito și-a desăvârșit "hattrickul"! La o fază fixă, Hernandez a plasat balonul cu capul, aducând trei puncte uriașe echipei sale şi Villa rămâne fără victorie pe teren propriu în ultimii 16 ani în fața lui United. Pe Emirates, Arsenal și Fulham au remizat, scor 3-3, la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului din Anglia. Arsenal a făcut rapid 2-0 prin Giroud (11) și Podolski (23). Fulham a revenit nesperat în joc, reușind chiar să conducă la un moment dat! Berbatov a trimis o lovitură de cap impecabilă (29), iar înainte de pauză, Kacaniklic a marcat tot cu capul. De la cabine, tot Fulham a ieșit mai concentrată, iar oaspeții au dat lovitura în minutul 67, prin penaltyul transformat de Berbatov. În minutul 69, Giroud a adus egalarea cu o lovitură de cap. Arsenal a avut victoria în mână, dar Arteta a ratat de la punctul cu var în minutul 94!!

„Ciocanul” Wladimir Klitscko, de neoprit!

Duelul "titanilor" - Klitschko - Wach - a fost câştigat de ucraineanul de 36 de ani, care îşi păstrează centurile WBO, WBA, IBF şi IBO. Arbitrii i-au acordat victoria lui Wladimir Klitscho în unanimitate, după 12 runde în care acesta şi-a dominat clar adversarul. Singurul moment dificil pentru campionul mondial la categoria grea avut loc în runda a 5-a, însă polonezul Wach nu a mai putut să-l pună în dificultate în rundele următoare. Klitschko a dominat lupta până la final, iar arbitrii i-au acordat victoria la decizie (120-107, 120-107, 119-109).

Japonia ne bate la rugby!

Echipa naţională a României a pierdut, cu 23-34, partida-test cu selecţionata Japoniei susţinută sâmbătă pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti. Asiaticii au bifat astfel prima reuşită obţinută pe pământul vechiului continent! Reprezentativa Japoniei este poziţionată în acest moment înaintea României în clasamentul mondial, ocupînd locul 16, faţă de 18, pe care sînt "stejarii". România avea patru victorii legate, fiind neînvinsă din luna martie, după eşecul la limită cu Spania, de la Madrid (13-12). Căpitanul tricolorilor a bifat cu Japonia meciul cu numărul 50 în tricoul naționalei. Următorul test al „stejarilor” este programat peste două săptămâni, cu SUA.

Unii au dat, alții au luat...

Sportivi din patru continente au participat, sâmbătă seară, la gala K1 din Sala Polivalentă din Craiova, în prezenţa a peste 4000 de craioveni, iar spectacolul a fost asigurat de vedete precum Ionuţ Iftimoaie, Cătălin Moroşanu sau Sebastian Ciobanu. Gala de SuperKombat a cuprins 9 meciuri, după regulile de K1, la categoria plus 96 de kilograme. Au fost patru meciuri de tip Final Elimination, care au contat pentru calificarea în marea finală, din 22 decembrie şi alte cinci SuperFight-uri. Sebastian Ciobanu s-a calificat în finală, după ce l-a învins pe cehul Roman Kleibl, după trei reprize, cu o decizie de 2 -1, din partea arbitrilor. Un alt român,Benjamin Adegbuyi, l-a învins pe ucraineanul Sergei Lashenko, după ce antrenorii lui Lashenko au aruncat prosopul şi au abandonat lupta. Main Event-urile serii au fost meciurile lui Iftimoaie cu James Wilson şi al lui Moroşanu cu Uraganul Williams. Ionuţ Iftimoaie a lupta împotriva lui James Wilson, supranumit the Beast şi l-a învins după trei runde prin decizie unanimă a arbitrilor. Cătălin Moroşanu a trecut de americanul Carter Williams după trei reprize. Moroşanu a câştigat la puncte, detaşat, în faţa unui public care l-a aplaudat în picioare minute în şir după decizia arbitrilor.


Un gol=o cămilă

Raul Gonzalez, 35 de ani, a marcat goluri care mai de care mai importante în carieră şi nu încetează să impresioneze chiar dacă a ajuns, din această vară, în Qatar, la Al Sadd. Spaniolul a marcat zilele trecute un gol din lovitură liberă în derby-ul cu Al Ravyan (4-1), o reuşită din lovitură liberă, care i-a impresionat extraordinar de mult pe şeicii grupării care este pe locul 1 în Qatar. Atît de mult, încît i-au oferit un cadou excepţional lui Raul: o cămilă evaluată la 500.000 de euro!Al Sadd conduce prima ligă din Qatar, autoritar chiar, având 6 victorii în cele 6 runde, golaveraj 20-6. La echipa lui Raul, căpitanul lui Al Sadd, mai evoluează şi Mamadou Niang, fostul căpitan al lui Olympique Marseille, şi el autor a 4 goluri în 6 partide. 4 goluri a marcat Raul pentru Al Sadd, spaniolul venind din această vară la gruparea din Qatar ce-i asigură un salariu stagional de 3 milioane de euro.

Cernat, gol pentru Karabukspor

Fotbalistul echipei Karabukspor, Florin Cernat, a înscris un gol din penalti în meciul câştigat, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Istanbul Buyukşehir Belediyespor, în etapa a XI-a a campionatului Turciei. Florin Cernat a înscris un gol în campionatul Turciei. Cernat, titular la gazde, a transformat un penalti, în minutul 33. Celelalte două goluri ale învingătorilor au fost marcate de Parlak '62 şi Lua-Lua '90. Pentru Istanbul BB a înscris Webo, în minutul 4. Florin Cernat a evoluat până în minutul 68, când a fost înlocuit chiar cu autorul golului de 3-1, Lua-Lua.

Comentarii

Ultimă oră