Sari la conținut
sport-pe-scurt-13-ianuarie

La mulți ani, Magda Jerebie!

Cea mai bună baschetbalistă a României din toate timpurile, braşoveanca Magdalena Jerebie, a împlinit ieri 50 de ani! Jerebie a câştigat cinci titluri naţionale cu echipa de aur de la „U" Cluj-Napoca.  A terminat pe doi în clasamentul coşgheterelor la Campionatul European din 1983, din Ungaria, fiind selecţionată de două ori în echipa Europei. Totodată ea a fost declarată, de zece ori, cea mai bună baschetbalistă a țării, deţinând recordul în competiţia internă, cu 1.111 puncte înscrise într-un sezon.

Tecău pierde finala de la Sydney!

Perechea Horia Tecău/Max Mirnii (România/Belarus), cap de serie numărul 4, a fost învinsă, sâmbătă, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Sydney (Australia), dotat cu premii în valoare totală de 436.630 de dolari.   Tecău şi Mirnîi au fost învinşi în finală de frații Bob şi Mike Bryan (SUA, cap de serie numarul 1), scor 6-4, 6-4, după 67 de minute de joc.   O singură victorie are românul, cea de la Cincinatti, din august 2012, în fața fraților Bryan. Învins aproape mereu de aceştia pe când făcea pereche cu Lindstedt, românul iată că nu are noroc nici alături de sportivul bielorus.

Steaua, o necunoscută pentru Celtic!

Steaua şi-a stabilit cantonamentul de iarnă în Spania, la Marbella. Pe lista adversarilor apar nume de calibru cum ar fi Celtic Glasgow, FC Basel, Ferencvaros şi Dinamo Kiev. Anthony Watt (foto), atacantul de 19 ani al lui Celtic, a declarat că este o onoare pentru Steaua să joace cu echipa sa. „Este o onoare pentru Steaua să joace împotriva noastră, împotriva unei echipe foarte bune şi de tradiţie din Europa. Jucăm în Liga Campionilor, sperăm să-i batem şi să le demonstrăm că suntem într-adevăr o formaţie valoroasă. Nu ştiu nimic despre Steaua în afară de nume şi de faptul că este un club european mare, care s-a descurcat foarte bine în ultimul timp. N-am nici o idee despre fotbalul românesc... cred că Mutu este român, cam atât, asta e tot ce ştiu despre fotbalul românesc”, a declarat Watt.

A început CM de handbal masculin

Campionatul Mondial de handbal masculin, care se desfăşoară în Spania, a programat prima etapă din faza grupelor. Rezultatele surpriză şi-au făcut apariția chiar din această rundă, în meciul vedetă al etapei, dintre Islanda şi Rusia din grupa B. Din cauza rezultatelor modeste din ultimii ani, na­țio­nala Rusiei pornea cu şansa a doua, deşi are un palmares mult mai bogat decât adversara sa. În schimb, Islanda s-a impus în ultimul timp ca o for­ță pe plan mondial şi era cotată favorită. După un meci spectacolos, Rusia a reuşit să răstoarne calculele hârtiei şi a învins, scor 30-25. O altă surpriză s-a înregistrat în grupa A, unde modesta națională a Argentinei a învins, scor 28-26, selecționata Mun­tene­gru. În alte meciuri, Danemarca, care şi-a menajat vedetele în frunte cu Mikkel Hansen pentru partida cu Rusia, a călcat în picioare Qatarul, iar Croația a şters pe jos cu A­us­tra­lia. Cam­pioana mon­dială, Fran­ța, a învins Tunisia la mi­că di­fe­rență, după o partidă mun­cită. Rezultatele complete ale primei etape, sunt următoarele:
Grupa A:
Germania – Brazilia 33-23
Argentina – Muntenegru 28-26
Franța – Tunisia 30-27
Grupa B:
Macedonia – Chile 30-28
Islanda – Rusia 25-30
Danemarca – Qatar 41-27
Grupa C:
Serbia – Coreea de Sud 31-22
Slovenia – Arabia Saudită
32-22
Polonia – Belarus 24-22
Grupa D:
Spania – Algeria 27-14
Croația – Australia 35-13
Ungaria – Egipt 32-23



Start la Australian Open!

România va fi reprezentantă la ediția din acest an a renumitului turneu Australian Open de nu mai puțin de opt sportivi, şase la feminin şi doi la masculin. Jumătate dintre ei vor avea adversari puternici, clasați în top 30 mondial, la feminin urmând ca româncele să aibă dueluri cu două dintre favoritele principale, Viktoria Azarenka şi Serena Williams. Iată cu cine se vor duela românii:
Feminin
Sorana Cârstea (27 WTA) - Coco Vandeweghe (100 WTA)
Simona Halep (45 WTA) - Sloane Stephens (29 WTA)
Irina Begu (53 WTA) - Arantxa Rus (70 WTA)
Monica Niculescu (54 WTA) - Viktoria Azarena (1 WTA)
Alexandra Cadanțu (89 WTA) - Heather Watson (47 WTA)
Edina Gallovits (108 WTA) - Serena Williams (3 WTA)
Masculin
Victor Hănescu (61 ATP) - Kei Nishikori (18 ATP)
Adrian Ungur (98 ATP) - Evgheni Donskoy (83 ATP)
Turneul de Grand Slam de la Melbourne, ediția 2013, se desfăşoară în perioada 14-27 ianuarie.



Duarte a plecat acasă!

Rui Duarte s-a săturat de incertitudinea de la Rapid şi a decis să părăsească România. Portughezul a plecat în ţara natală şi speră să îşi rezolve cât mai repede situaţia de la Rapid pentru a semna cu Anorthosis Famagusta, echipă cu care are un acord verbal. "Mă duc acasă, vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare. În primul rând, vreau să rezolv cu Rapid. Doar dacă nu-mi dau documentele mă voi întoarce. Am un acord verbal, sper să rezolv", a spus Rui Duarte. 2 ani şi jumătate a jucat Rui Duarte la Rapid, portughezul venind de la FC Braşov în anul 2010.

Echipa de fotbal Corona Brasov vrea stagiu extern!

Lidera Seriei a 2-a a Ligii 2 la fotbal, Corona Braşov, se va reuni pe 15 ianuarie, la orele 15.00, la Stadionul „Carpaţi”. Pe 23 şi 24 ianuarie, fotbaliştii vor efectua vizita medicală, iar până pe 31 se vor pregăti la baza proprie. Apoi, între 1 şi 8 februarie este programat cantonamentul montan. „Nu ştim încă unde vom merge, va fi undeva în apropiere de Braşov. Apoi, am propus un al doilea stagiu de pregătire, unul extern, cu jocuri amicale, să vedem dacă vor fi fonduri.” a declarat tehnicianul celor de la Corona, Daniel Bona. Înaintea reunirii lotului, oficialii de la Corona Braşov au perfectat, două transferuri: Florin Manea şi Marius Burlacu.  Mijlocaşul Florin Manea, care în carieră a trecut şi pe la Forex Braşov, va evolua în următorii doi ani şi jumătate la Corona, în timp ce Marius Burlacu a parafat o înţelegere pentru trei sezoane şi jumătate. Următorul transfer al braşovenilor ar putea fi portarul Remus Dănălache, în prezent la Dacia Mioveni.

Comentarii

Ultimă oră