Sari la conținut
sport-pe-scurt-13-iunie

„Panata” campioană sub panou

Echipa Panathinaikos Atena a devenit campioana Greciei la baschet, după un meci cu Olympiakos Pireu care nu s-a jucat până la final, din cauza violenţei suporterilor. Arbitrul partidei jucate la Pireu a aşteptat mai mult de o oră pentru ca sala să fie evacuată, după ce suporterii au aruncat cu petarde, fumigene şi diverse obiecte în direcţia băncii echipei Panathinaikos. Cronometrul arăta că mai sunt de jucat un minut şi 27 de secunde, iar Panathinaikos conducea cu 76-72 în acest meci 3 al finalei. Aproximativ 100 de fani din cei 10.000 de spectatori au refuzat să părăsescă sala, astfel că arbitrul a decis să pună capăt meciului şi să o declare învingătoare pe Panathinaikos. Cele două echipe s-au refugiat în vestiare. Înainte de începerea meciului, 30 de huligani au agresat o echipă a unei televiziuni.

Ştefan Radu, ofertat de Fener

Clubul turc Fenerbahce Istanbul a făcut o ofertă de 7 milioane de euro pentru fundaşul Ştefan Radu, propunere ce a fost respinsă de preşedintele grupării Lazio Roma, Claudio Lotito, informează lazionews24.com. „Preţul fundaşului român este în jur de 12-13 milioane, diferenţa este destul de mare şi Lotito a respins deja oferta. Iată planul B al clubului turc: Assou-Ekotto (n.r. - jucător la Tottenham). Pentru că, în aceste condiţii, Ştefan Radu nu pleacă de la Lazio”, notează sursa citată. Ştefan Radu, 26 de ani, joacă la Lazio Roma din 2008, iar contractul său este valabil până în 2016.

Antrenori… reactivaţi!

Trei antrenori au reuşit ieri să-şi asigure noi locuri de muncă pentru noul sezon fotbalistic. Ionuţ Chirilă a semnat un acord cu Concordia Chiajna, echipă retrogradată anul acesta din Liga 1. Cel pe care îl înlocuieşte, Ilie Stan, va continua în Liga 1. El a câştigat lupta cu Gane şi Ganea şi va fi antrenorul nou promovatei Săgeata Năvodari. Cel de-al treilea tehnician care şi-a găsit echipă este Costel Enache. Demis de la Ceahlăul cu câteva etape înainte de finalul sezonului, el va semna cu CSMS Iaşi.

Rusescu, pas spre Sevilla!

Transferul lui Raul Rusescu la Sevilla a intrat pe ultima „sută de metri” şi are şanse foarte mari să fie realizat! Atacantul Stelei s-a întâlnit ieri cu preşedintele clubului andaluz, Jose Maria del Nido, iar „Ruse” şi-a dat acceptul pentru un salariu de 450.000 de euro pe sezon. Totul depinde acum doar de Steaua, care pretinde pentru jucător 2,2 milioane de euro în timp ce oferta andaluzilor este de 2 milioane de euro. Totuşi, spaniolii sunt dispuşi să negocieze clauze de performanţă, prin care suma finală poate creşte cu câteva sute de mii de euro.

Intervine UDMR-ul la FIFA?

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că UDMR încearcă să obţină la FIFA o sancţiune împotriva fotbalului românesc. Întrebat dacă UDMR a trimis la FIFA o nouă scrisoare, în care sunt semnalate manifestări cu caracter rasist ale fanilor la meciul amical România - Trinidad Tobago, oficialul FRF a afirmat că nu are cunoştinţă de un astfel de demers, dar a precizat că miza este în proporţie de sută la sută meciul direct cu Ungaria, din preliminariile CM 2014. „Nu ştiu de un astfel de demers, dar e vorba din punctul meu de vedere de un exces al reprezentanţilor UDMR. Se încearcă obţinerea unei sancţiuni împotriva fotbalului românesc, ceea ce nu cred că este corect. Nu este corect pentru că ei trăiesc pe acest teritoriu, aici au făcut afacerile, aici au tăiat pădurile şi mănâncă mâncare românească. Cred că ar trebui să fie mai atenţi cu ceea ce fac. E un risc pe care şi-l asumă. Dacă fac acest lucru, FIFA va deschide o nouă anchetă, pentru că e a doua oară. Nu ne ajunge că suntem cum suntem la ora actuală, mai intervine şi politicul acum. Este vorba numai de politic. Asta este. Sută la sută miza este meciul direct cu Ungaria. Ştim care e comportamentul unora dintre politicienii UDMR. E un risc pe care şi-l asumă atât personajul în discuţie, cât şi inistituţia”, a spus Mircea Sandu.

Comentarii

Ultimă oră