Sari la conținut
sport-pe-scurt-15-octombrie-

Au primit răspuns de la UEFA

Demersul iniţiat de fanii rapidişti după derby-ul Steaua - Rapid,  când unii oficiali stelişti au instigat fanii prezenţi pe Naţional Arena la scandări cu tentă rasistă, ar putea aduce sancţiuni grave pentru clubul din Ghencea. Asta se înţelege din răspunsul oficial dat de UEFA la plângerea suporterilor Rapidului. „Familia fotbalului european a fost şocată de evenimentele ruşinoase petrecute în timpul partidei Steua - Rapid. Suntem la curent de mult timp cu tensiunile inerente ce apar într-un asemenea derby şi, din unele puncte de vedere, situaţia se aseamănă cu cea existentă şi la alte meciuri similare din Europa. Totuşi, de-a lungul anilor acest derby al Bucureştiului a dezvoltat caracteristici cu adevărat îngrijorătoare, care depăşesc mult limitele acceptabile la un meci de fotbal, chiar dacă vorbim aici despre o rivalitate tradiţională şi intensă. Gravitatea întâmplărilor din timpul meciului disputat săptămâna trecută este o insultă adusă demnităţii umane şi asta l-a împins pe preşedintele Michel Platini să adreseze o scrisoare preşedintelui FRF, Mircea Sandu. Preşedintele Sandu împărtăşeşte îngrijorările UEFA în această privinţă şi a promis toleranţă zero în cazurile de rasism şi discriminare. UEFA se aşteaptă ca autorităţile române să fie necruţătoare cu cei care aduc grave ofense drepturilor omului. Vă asigurăm că UEFA va monitoriza foarte îndeaproape situaţia din fotbalul românesc", scrie în scrisoarea semnată de consilierul lui Michel Platini, William Galliard.

Aproape de surpriză

Vicecampioana României la handbal feminin "U" Jolidon Cluj a fost învinsă în deplasare, de formaţia slovenă Krim Ljubljana, scor 28-27 (15-13), în meciul de debut din grupa B a Ligii Campionilor. Pentru trupa condusă de Gheorghe Covaciu au marcat Ani-Senocico 8 goluri, Cartaş 7, Dincă 4, Tivadar şi Vădineanu câte 3 şi Paraschiv 2. În primul meci din grupa B, Gyor ETO a dispus pe teren propriu de Podravka Koprivnica, cu scorul de 24-19. România aliniază pentru prima dată două echipe în faza grupelor Ligii Campionilor. Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe se califică în faza grupelor principale.

Debut cu dreptul

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a debutat cu victorie pe teren propriu, în grupa A a Ligii Campionilor, cu echipa austriacă Hypo Viena, scor 30-25 (15-12). Oltchim a câştigat primul meci din Liga Campionilor, în aplauzele interminabile ale fanilor, care au oferit un spectacol pe măsura celui din teren. Dincolo de evoluţia bună a întregii echipe, cu Katarina Bulatovici MVP, trebuie remarcat jocul Cristinei Neagu, nu doar pentru golurile marcate, cât mai ales pentru fantezia paselor decisive şi bucuria cu care a jucat, după 20 de luni de la ultima apariţie în Liga Campionilor. Pentru Oltchim au înscris Bulatovici 10 goluri, Manea 5, Barbosa 4, Jovanovici, Brădeanu, Managarova, Stanca şi Neagu câte 2 goluri şi Nechita 1 gol.

S-a retras Voinţa Sibiu

Oficialii grupării Voinţa Sibiu au luat decizia de a retrage echipa din campionat. Motivul invocat de aceştia este lipsa banilor. Astfel, jocul de la Tg. Mureş, de sâmbătă, pierdut cu scorul de 2-1, a fost ultimul al „alb-verzilor" în campionat. „M-am săturat să tot cerşesc bani pentru echipă. Jucătorii au salariile neachitate, cu siguranţă urmau să depună memorii pentru a deveni liberi de contract. Baremul de arbitraj pentru meciul cu FC Argeş nu l-am plătit. Marţi vom trimite adresa oficială la FRF, iar miercuri, băieţii îşi vor primi dezlegările. Considerăm că astfel le facem şi lor un bine, devin liberi de contract şi îşi vor putea găsi alte echipe. Ne dorim măcar să mergem mai departe cu grupele de copii şi juniori, dacă mai e posibil", a declarat preşedintele clubului CSU Voinţa, Ioan Hămbăşan.

Game, Set, Match

Jucătorul Marius Copil a urcat 11 poziţii până pe locul 178 ATP, cu 281 de puncte, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera tenismenului român în vârstă de 22 de ani. Cel mai bine clasat jucător român continuă să fie Victor Hănescu, care a coborât de pe locul 58 pe 61. Adrian Ungur este pe locul 118. La dublu, Horia Tecău ocupă locul şapte, cu 5.940 de puncte în timp ce Florin Mergea a urcat până pe locul 92. Primele trei poziţii în clasamentul ATP de simplu sunt ocupate în ordine de elveţianul Roger Federer, sârbul Novak Djokovici şi britanicul Andy Murray.

Cîrstea e pe 26

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea se menţine pe locul 26, cu 1565 de puncte, în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea, învinsă săptămâna trecută în primul tur al turneului de la Linz, este cel mai bine clasată româncă. Simona Halep a coborât pe locul 48, în timp ce Begu a urcat pe poziţia 53. Monica Niculescu este pe locul 70, iar Alexandra Cadanţu ocupă locul 85. În Top 200 WTA mai figurează două jucătoare din România. Edina Gallovits-Hall pe locul 122 şi Cristina Mitu pe poziţia 199. La dublu, Monica Niculescu este pe locul 29, iar Irina-Camelia Begu se află pe poziţia 45. Pe primele trei locuri din clasamentul WTA de simplu sunt în ordine Victoria Azarenka din Belarus, Maria Şarapova din Rusia şi Serena Williams din SUA.

Comentarii

Ultimă oră