Sari la conținut
sport-pe-scurt-15-septembrie

L-au pierdut pe Kanon!?

Conform site-ului www.omroepwest.nl, fundaşul ivorian Wilfried Kanon, care a impresionat în debutul campionatului la Corona Braşov, a ajuns în Olanda şi a semnat un contract pe două sezoane, cu opţiune de prelungire pentru încă doi ani, cu formaţia ADO Den Haag. Kanon  a fost prezentat deja oficial de gruparea care în acest monent ocupă locul 16 în prima ligă din Olanda. Cu toate acestea, oficialii de la Corona susţin că fundaşul este sub contract cu echipa de sub Tâmpa.

CR7 îşi prelungeşte contractul

Clubul Real Madrid a anunţat pe site-ul oficial, că atacantul portughez Cristiano Ronaldo îşi prelungeşte contractul cu gruparea madrilenă, noua înţelegere fiind valabilă până în 2018, conform Marca. Contractul precedent al lui Ronaldo era valabil până în 2015. Potrivit cotidianului Marca, portughezul ar urma să câştige 17 milioane de euro pe sezon, cu un milion mai mult decât marele său rival de la FC Barcelona, Lionel Messi.

Pasă de gol pentru Maxim

Mijlocaşul Alexandru Maxim a fost titular şi a dat pasa de gol în meciul pe care VfB Stuttgart l-a câştigat, în deplasare, în faţa echipei Hertha Berlin, în etapa a cincea a campionatului Germaniei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Gentner, în minutul 49, din pasa lui Maxim. Mijlocaşul roman a fost înlocuit în minutul 58, cu Traore. În alte meciuri din Bundesliga s-au înregistrat rezultatele: Bayern Munchen - Hannover '96 2-0, Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3-1, Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 0-3, FSV Mainz – Schalke 0-1, Augsburg - SC Freiburg 2-1 şi Borussia Dortmund - Hamburger SV 6-2.

Bale a debutat cu gol

Formaţia Real Madrid a terminat la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu echipa Villarreal, într-un meci din etapa a IV-a a campionatului Spaniei, în care galezul Gareth Bale a debutat la madrileni şi a înscris un gol. Bale a marcat în minutul 38. Celălalt gol al oaspeţilor a fost înscris de Cristiano Ronaldo, în minutul 64. Pentru Villarreal au marcat Cani '21 şi Dos Santos '70. Tot în runda a patra, FC Barcelona s-a chinuit pe teren propriu cu FC Sevilla. Catalanii au învins cu 3-2, golul victoriei fiind înscris în minutul 90+4. Golurile învingătorilor au fost marcate de Alves '36, Messi '75 şi Alexis '90+4. Pentru FC Sevilla au înscris Rakitici '80 şi Koke '90.

Medalii pentru România

Sportivii români au câştigat, sâmbătă, trei medalii de aur, prin Anca Heltne, Mirela Lavric şi ştafeta feminină de 4x400 metri, şi două de argint, prin Mihai Donisan şi Cristina Toma, la Jocurile Francofoniei de la Nisa. Mirela Lavric s-a clasat pe primul loc în proba de 800 de metri, iar Anca Heltne a obţinut aurul la aruncarea greutăţii. Ştafeta de 4x400 m, formată din Sanda Belgyan, Mirela Lavric, Adelina Pastor şi Bianca Răzor, a încheiat pe primul loc. Mihai Donisan s-a clasat pe locul doi la săritura în înălţime. Carmen Cristina Toma a ocupat a doua treaptă a podiumului la triplusalt. Prezentă într-o a doua finală (după ce a câştigat argintul la 100 metri), Andreea Ogrăzeanu a trecut a patra linia de sosire, de această dată la 200 m. Atletismul românesc a încheiat competiţia cu cinci medalii de aur (Sergiu Ursu - disc, Ancuţa Bobocel - 3000 m obstacole, Mirela Lavric - 800 m, Anca Helne - greutate, ştafeta feminină de 4X400 m), patru de argint (Andreea Ogrăzeanu - 100 m, Bianca Perie - aruncarea ciocanului, Mihai Donisan - înălţime, Carmen Cristina Toma) şi două de bronz (Adrian Vasile – lungime, Bianca Răzor – 400 m), în total 11 trofee.

Locul 10 pentru poloişti

Naţionala de polo juniori a României a fost învinsă cu scorul de 9-7 (1-2, 3-1, 3-4, 0-2), de echipa Greciei, şi a încheiat pe locul 10 Campionatul European din Malta. Reuşitele României au fost semnate de Mihai Mircea (3), Andrei Prioteasa (2), Radu Buică (1) şi Dan Rujan (1).

Probleme pentru Il Luce

Formaţia Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă, în deplasare, scor 3-2 de echipa Karpati Lvov, într-un meci din etapa a IX-a a campionatului Ucrainei. Pentru Şahtior Doneţk au marcat Costa '23 şi Ismaili '72, iar pentru Karpati Lvov au înscris Gladki '8 şi Bartulovici '51 (penalti), '61. Echipa lui Mircea Lucescu se află pe locul secund în clasament, cu 20 puncte, la fel ca liderul Metalist Harkov, care are însă un meci mai puţin disputat.

A câştigat din nou

Floyd Mayweather a câştigat cel mai aşteptat meci de box al anului. Americanul l-a învins la decizie pe Saul „Canelo” Alvarez la Las Vegas. Americanul şi-a păstrat astfel invincibilitatea şi şi-a adjudecat cele două centuri puse la bătaie, WBC şi WBA Super World. Meciul a fost câştigat la decizie, iar unul dintre arbitri a dat egalitate. Scorul: 114-114, 116-112, 117-111. Mayweather a luptat pe o bursă record, de 40 de milioane de dolari.

Egalitate în derby din Italia

Formaţia Internazionale Milano a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Juventus Torino, într-un meci din etapa a III-a a campionatului Italiei. Inter a deschis scorul prin Icardi, în minutul 73, iar Juventus a egalat după doar două minute, prin Vidal. Într-un alt meci din Serie A, Milan a salvat în extremis un punct din meciul cu AC Torino, scor 2-2.

Ogier a câştigat în Australia

Francezul Sebastien Ogier (Volkswagen) a câştigat Raliul Australiei, a zecea din cele 13 etape ale Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), devansându-i pe belgianul Thierry Neuville şi pe finlandezul Mikko Hirvonen. Ogier şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general, dar va trebui să aştepte Raliul Franţei, programat la începutul lunii octombrie, pentru a obţine titlul WRC, matematic francezul fiind încă sub ameninţarea lui Neuville. Sebastien Ogier are 212 puncte, în timp ce Neuville are 129. Diferenţa dintre cei doi este de 83 de puncte, iar matematic belgianul ar mai putea să obţină 84 de puncte până la finalul sezonului.

Comentarii

Ultimă oră