Sari la conținut
sport-pe-scurt-16-decembrie

Steaua, la Maxim!

Steaua a ajuns la un acord cu Pandurii pentru transferul lui Alexandru Maxim. Jucătorul ar urma să vină în Ghencea din vară. „Ne-am înţeles cu Pandurii. Acum rămâne doar să semneze băiatul, dar nu am nicio emoţie. El va semna pe 8.000 de euro pe lună, dar îi va creşte salariul în funcţie de evoluţiile sale. La fel am făcut şi cu Gardoş sau Rusescu. Are 22 de ani, e copil încă, să vedem dacă va confirma la Steaua. Jucătorul va veni în vară. M-a costat ceva: 500.000, Răduţ, Rocha şi Stanca. 1.450.000 de euro costă cu totul, plus 20% de procente care le revin celor de la Pandurii”, a spus Gigi Becali. 2 milioane de euro valorează Alexandru Maxim, conform transfermakt.de. 19 meciuri a jucat Maxim în Liga 1, în acest sezon şi a înscris 5 goluri.

Show cu Federer şi Tsonga!

Roger Federer şi Jo-Wilfried Tsonga au dat ce au avut mai bun într-un meci demonstrativ din Columbia. Elveţianul a fost pus pe glume încă dinainte de meci - s-a făcut că vorbeşte la telefon la intrarea pe arenă. În primul set, al doilea jucător al lumii l-a învins pe francez abia după tie-break. Aflat pe locul opt în clasamentul ATP, Tsonga s-a impus cu 6-2 în actul secund, dar nu a mai avut nicio şansă în decisiv. Cel de-al treilea set și totodată ultimul act s-a terminat cu scorul de 6-3 pentru Federer, care îşi va încheia turul sud-american cu un meci demonstrativ împotriva germanului Tommy Haas.

Marica a schimbat antrenorul!

Clubul Schalke 04 a decis să pună capăt cu efect imediat contractului antrenorului olandez Huub Stevens, a anunţat, duminică, gruparea germană. Decizia survine după eşecul de sâmbătă, de pe teren propriu, scor 3-1, cu SC Freiburg, în etapa a XVII-a a campionatului Germaniei. „În ultimele opt meciuri, echipa a câştigat doar cinci puncte şi se află pe locul şapte”, se arată în comunicatul clubului din Gelsenkirchen. Stevens, 59 de ani, antrena Schalke 04 din septembrie 2011. Huub Stevens va fi înlocuit de Jens Keller, antrenorul echipei under-17, pentru ultimul meci al anului, marţi, cu FSV Mainz, în optimile Cupei Germaniei.

„Puriul”, încă o victorie!

Standard Liege este în mare formă. Formația antrenată de Mircea Rednic a ajuns la a 11-a victorie în campionatul Belgiei, după succesul obținut în deplasarea de la Mechelen, scor 2-0. Standard s-a impus la Mechelen prin golurile marcate de Ezekiel (min. 39) și Batshuayi (min. 76).I nteresant este că oamenii care au adus victoria lui Standard au doar 19 ani, Mircea Rednic fiind decis să acorde credit tinerilor la echipa din Liege. Ezekiel este chiar golgheterul lui Standard, cu nouă goluri marcate. Batshuayi a ajuns la al treilea gol pentru echipa lui Rednic. În urma victoriei de la Mechelen, Standard Liege a ajuns pe podium în Belgia, cu 35 de puncte, la două puncte în spatele celor de la Zulte-Waregem și la opt „lungimi” de liderul Anderlecht. În etapa viitoare, Standard Liege o va întâlni pe Club Brugge, pe teren propriu.

Severinul se face „frate” cu Olympiakos!

CS Severin vrea să facă totul pentru a evita retrogradarea. Oltenii intenționează să colaboreze cu unul dintre cele mai importante cluburi din Grecia, Olympiakos Pireu. Fostul jucător al lui Olympiakos, dar și al naționalei Greciei, Alexios Alexandris, a sosit sâm­bă­tă seara în România și va discuta oportunitatea unei colaborări cu Stathis Smyris, noul team-manager al for­ma­ției din Severin. Oltenii ar putea primi jucători sub formă de împrumut, care să se rodeze în campionatul Ro­mâ­ni­ei, iar CS Severin să-și îndeplinească la rândul său obiectivul, respectiv men­ține­rea pe prima scenă. CS Severin a încheiat anul 2012 pe locul 17, cu 12 puncte, în ultimul meci reușind o victorie surprinzătoare pe teren propriu, 2-1 cu FC Brașov.

Renunță Tata Jean!

Din 1964 la Gloria Bistrița, Jean Pădureanu vrea să se retragă! Din cauza sănătăţii precare, Pădureanu vrea să lase frâiele clubului în mîna directorului general Alexandru Hatfaludi. Tata Jean a urcat Bistriţa din divizia judeţeană până în prima ligă, ba chiar a reuşit performanţa de a aduce în oraş Fiorentina lui Batistuta, Zaragoza lui Esnaider şi Atletico Madrid. Acum, ajuns la 76 de ani, Jean Pădureanu pare decis să renunţe la echipa pe care, practic, a inventat-o. „Lordul” a invocat probleme de sănătate. „Renunţ bucuros. Aş fi bucuros să scap de aceste probleme. Am diabet, spondiloză, sănătate precară”, s-a plâns Pădureanu la Radio Someş. El a găsit şi un înlocuitor: „Alexandru Hatfaludi, care e deja director general. Ştie toate problemele cu care ne confruntăm. Aş pleca din oraş, doar să nu ştiu ce se va întâmpla cu echipa! Nu o pot vedea în «C». Dacă cineva preia activul şi pasivul Gloriei, i-o dau şi mâine, fără vreun ban!” spune Jean Pădureanu.

Suntem cap de serie!

România este cap de serie în play-off-ul Campionatului Mondial din 2013, acolo unde se poate întâlni cu Islanda, formaţie pe care a învins-o la CE din Serbia. Campionatul Mondial din 2013 va avea loc tot în Serbia, iar pe lângă ţara gazdă au obţinut deja biletele Norvegia, Ungaria şi Muntenegru. Astfel, România se află în urna capilor de serie alături de Cehia, Suedia, Danemarca, Franţa, Spania, Germania şi Rusia şi se poate reîntâlni cu Islanda, formaţie pe care a învins-o la Campionatul European din această lună. Iată cele două urne valorice: Urna 1: România, Cehia, Suedia, Danemarca, Franţa, Spania, Germania şi Rusia. Urna 2: Croaţia, Islanda, Macedonia, Ucraina, Olanda, Polonia, Slovacia şi Turcia. Tragerea la sorți a avut loc aseară, după disputarea finalei Campionatului European. Prima manşă va avea loc pe 1/2 iunie, în timp ce returul se va disputa peste o săptămână.

Donaire e super-cocoş!

Filipinezul Nonito Do­naire și-a apărat cu succes centura de campion mon­dial la categoria super-cocoș, în versiunea WBO, în fata mexicanului Jorge Arce.
Meciul a început în nota de dominare a lui Donaire, care, încă din repriza secundă, a reușit o directă de dreapta care l-a obligat pe arbitru să-l numere pe Arce. Mexicanul și-a revenit repede, iar în repriza a 3-a a început să pună presiune pe adversar. Donaire a păstrat însă distanța și și-a continuat atacurile fulgerătoare. Un croșeu de stânga l-a trimis din nou la podea pe Arce, care, după numărătoare, s-a ridicat și și-a invitat adversarul să-l lovească. Filipinezul nu a așteptat și a doua invitație, iar un croșeu de stânga a pus capăt luptei definitiv.
Nonito Donaire a cucerit centura WBO la super cocoș anul acesta în februarie și este pentru a treia oară când și-o apără în 2012, a doua oară consecutiv printr-o victorie ­înainte de limită.

Record mondial în bazin

Înotătorul american Ryan Lochte a stabilit, sâmbătă, un record mondial în proba de 100 metri mixt, cu timpul de 50 de secunde şi 71 de sutimi, înregistrat în semifinale, la Campionatele Mondiale de nataţie în bazin scurt de la Istanbul. Cvintuplul campion olimpic a îmbunătăţit cu cinci sutimi recordul precedent (50.76), stabilit de slovenul Peter Mankoc în decembrie 2009. Acesta este al doilea record mondial reuşit de Ryan Lochte la CM în bazin scurt de la Istanbul, după cel de vineri.

Comentarii

Ultimă oră