Sari la conținut
sport-pe-scurt-17-noiembrie

Tecău a coborât două locuri


Tenismanul Horia Tecău a coborât de pe locul 14 pe 16 în clasamentul ATP de dublu, după ce săptămâna trecută nu a reuşit să treacă de grupele Turneului Campionilor, alături de colegul său Jean-Julien Rojer (Olanda). Tot în clasamentul de dublu, Florin Mergea se menţine pe locul 24. La simplu, Victor Hănescu a urcat două poziţii şi se află pe locul 122, cu 455 de puncte, Adrian Ungur a coborât de pe 155 pe 160, cu 327 de puncte, iar Marius Copil a urcat şase locuri şi se află pe 170, cu 299 de puncte. Sârbul Novak Djokovici, câştigătorul Turneului Campionilor, şi-a asigurat locul de lider mondial pentru finalul anului. El este urmat de elvețianul Roger Federer și de spaniolul Rafa Nadal.

Ogier a câștigat în Marea Britanie


Francezul Sebastien Ogier (Volkswagen Polo-R) a câştigat, duminică, pentru a doua oară consecutiv Raliul Marii Britanii, ultima etapă a Campionatului Mondial. Pe locul doi s-a clasat finlandezul Mikko Hirvonen (Ford Fiesta RS), iar al treilea a terminat norvegianul Mads Ostberg (Citroën DS3). Ogier şi-a asigurat titlul mondial de luna trecută, de la penultima etapă.

Del Piero din nou la Juve!?


Alessandro Del Piero este unul dintre cei mai iubiţi jucători din istoria lui Juventus. Campionul mondial din 2006 a plecat de la Torino în 2012, după ce a strâns peste 700 de prezenţe în tricoul lui Juventus şi după ce a devenit cel mai important marcator din istoria piemontezilor. Atacantul care a împlinit 40 de ani în această lună joacă acum în campionatul Indiei, la Delhi Dynamos, dar vrea să revină la echipa alături de care a cunoscut cele mai mari bucurii, dar nu ca jucător. Îşi doreşte un post în conducerea clubului. „Mă voi întoarce în Italia, pentru că mi-e dor de ţara mea. Întotdeauna mi-am dorit ca aminirile mele cu Juventus să fie numai plăcute. Relaţia mea cu Juve va fi întotdeauna una bună. Ce am trăit la acest club a fost unic. Am o casă acolo, familia, prietenii. Trebuie să vedem ce rol aş putea avea. Când va veni vremea, vom lua în calcul toate soluţiile”, a recunoscut fostul internaţional pentru Radio Rai. Del Piero a evoluat 19 sezoane pentru campioana din Serie A şi a marcat nu mai puţin de 290 de goluri în toate competiţiile pentru „Bătrâna Doamnă”. Vârful i-a impresionat pe fani atunci când a rămas la echipă şi a jucat un sezon în Serie B, după scandalul Calciopoli. Alessandro are opt titluri ale Italiei, dar şi un trofeu UEFA Champions League.

Neuer vrea titlul european


Manuel Neuer, portarul campioanei mondiale Germania, a afirmat, înainte de amicalul de lux cu Spania, la care nu va lua parte din cauza unei accidentări la genunchi, că doreşte să realizeze „dubla" cu ocazia viitorului Campionat European din 2016 din Franţa. „Este clar că noi ne-am fixat obiective înalte. Vrem să facem ceea ce au reuşit şi spaniolii. Vrem dubla cu echipa naţională", a declarat portarul lui Bayern Munchen pentru Kicker. Jucătorul de 28 de ani a adăugat că nu îşi face nicio grijă pentru calificarea selecţionatei lui Joachim Low la turneul final, chiar dacă presa din Germania i-a sancţionat pe campionii mondiali, după evoluţia din meciul cu modesta Gibraltar, câştigat cu doar 4-0. Nemţii sunt pe locul trei al Grupei D, cu doar şapte puncte după primele patru partide disputate. Mannschaft-ul a pierdut surprinzător, cu 0-2, meciul împotriva liderului Polonia şi a remizat acasă cu Irlanda, 1-1.

Isco dorit la City


Isco a profitat din plin de accidentarea lui Gareth Bale și a avut o primă parte de sezon de vis la Real Madrid. Jocurile foarte bune făcute în tricoul madrilenilor l-au făcut pe selecționerul spaniol Vicente Del Bosque să-l titularizeze în premieră și în prima reprezentativă iberică. Mijlocașul în vârstă de 22 de ani i-a răsplătit încrederea lui Del Bosque cu un gol superb cu care a deschis scorul în meciul cu Belarus, scor 3-0. Prestațiile bune de la Real Madrid și de la naționala Spaniei l-au adus în vizorul lui Manchester City, care pregătește o sumă importantă de bani pentru a încerca să îl transfere încă din această iarnă. Până la 50 de milioane de euro e dispusă campioana Angliei să achite în schimbul mijlocașului spaniol, potrivit cotidianului Sport, care susține că între cele două părți ar fi deja un acord de principiu. Antrenorul Manuel Pellegrini ar putea avea un cuvânt greu de spus în această mutare. Chilianul e tehnicianul sub comanda căruia Isco a avut prestații excelente la Malaga. „Pellegini a spus că mă place ca jucător și e o onoare pentru mine, fiindcă a fost tatăl meu în fotbal. Știu că mă vrea la City și aș putea continua sub conducerea lui, fiindcă îți dă toată încrederea din lume. Mă simt foarte confortabil cu el”, a declarat Isco, potrivit sursei citate.

„Piți” a intrat în prima sută

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru, care a câştigat, sâmbătă, turneul ITF de la Dubai, a urcat de pe poziţia 104 pe locul 84 în clasamentul WTA, cu 652 de puncte. Simona Halep se află în continuare pe locul 3, cu 6.292 de puncte, ea fiind devansată de americanca Serena Williams și de rusoaica Maria Șarapova. Irina-Camelia Begu se menţine pe poziţia 41, cu 1.201 puncte, iar Monica Niculescu este pe locul 46, cu 1.110 puncte. În top 100 se mai află Sorana Cîrstea, care a coborât de pe locul 91 pe 92, cu 606 puncte. La dublu, Monica Niculescu se menţine pe locul 38, cu 1.940 de puncte, Raluca-Ioana Olaru este pe locul 54, iar Irina-Camelia Begu se află pe poziţia 55.

Comentarii

Ultimă oră