Sari la conținut
sport-pe-scurt-20-ianuarie

Râpă e al Stelei

Cornel Râpă, fundaşul dreapta intrat în ultimele şase luni de contract cu Oţelul, a semnat un contract cu Steaua, valabil din vară, când va fi jucător liber. „Aştept să văd dacă se înţeleg cluburile pentru o mutare de pe acum. Eu sper să se înţeleagă şi să pot pleca în cantonament", a declarat Râpă. Acesta nu s-a prezentat duminică dimineaţă la antrenament cu Oţelul II, unde fusese trimis de conducerea clubului gălăţean până la lămurirea situaţiei sale. Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat că a oferit 50.000 de euro clubului gălăţean pentru a-i da drumul de acum jucătorului în cauză, dar a fost refuzat. Duminică dimineaţă a avut loc o nouă discuţie telefonică între Becali şi directorul general al FC Oţelul, Narcis Răducan, însă Steaua nu a plusat cu nimic la oferta iniţială şi gălăţenii n-au acceptat să-şi dea acordul de transfer. „M-a sunat dimineaţă Gigi Becali să-mi spună că au semnat cu Râpă. Nu ştiu dacă e aşa sau nu, cert este că oferta lor pentru un transfer imediat este inacceptabilă, am avut oferte net superioare. În aceste condiţii, dacă a semnat cu Steaua, ajunge acolo din vară, când îşi termină contractul cu noi, până atunci va sta şi se va antrena la Oţelul II", a declarat Narcis Răducan.

Bokila, blocat de Petrolul

Managerul sportiv al FC Petrolul Ploieşti, Marius Nicolae, a declarat că Jeremy Bokila are contract cu gruparea prahoveană până în 30 iunie şi nu poate ajunge la altă echipă fără acordul clubului, menţionând că jucătorul îşi asumă un risc enorm prin faptul că refuză să se prezinte la antrenamente. „În continuare apar tot felul de informaţii care n-au legătură cu realitatea. Jeremy Bokila este jucător aflat sub contract cu FC Petrolul Ploieşti până la data de 30.06.2013, iar clubul nostru poate activa opţiunea pentru un transfer definitiv până pe 31 martie 2013, situaţie în care, din vară, va intra în vigoare un nou angajament, deja semnat, valabil pentru încă doi ani. În consecinţă, el nu poate ajunge la altă echipă fără acordul nostru, iar prin faptul că refuză să se prezinte la antrenamente îşi asumă un risc enorm. FC Petrolul Ploieşti a demarat procedurile de suspendare a jucătorului, atât el, cât şi impresarii săi fiind înştiinţaţi în acest sens", a declarat Marius Nicolae. „Pe Bokila puteţi să-l consideraţi deja la Steaua, a acceptat oferta noastră. A sunat şi a întrebat cât ne-a cerut impresarul. I-am răspuns că ne-a cerut 20 de mii de euro pe lună, iar el a zis că vine şi pe 10 mii. A spus că face tot posibilul să-şi convingă impresarul să-l lase la Steaua", a spus Gigi Becali.

Game, Set, Match

Tenismanul sârb Novak Djokovici, dublu deţinător al titlului şi principal favorit, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open după ce l-a învins, în cinci ore şi două minute de joc, pe elveţianul Stanislas Wawrinka, cap se serie numărul 15, scor 1-6, 7-5, 6-4, 6-7 (5/7), 12-10. Şase capi de serie, trei de pe tabloul masculin şi trei de pe cel feminin, au fost eliminaţi, duminică, de la Australian Open, în a şaptea zi a primului turneu de Grand Slam al anului. La masculin, în afară de Wawrinka au mai fost eliminaţi japonezul Kei Nishikori, cap de serie numărul 16, şi sârbul Janko Tipsarevici, al optulea favorit. Nishikori a fost învins de spaniolul David Ferrer, cap de serie numărul 4, scor 6-2, 6-1, 6-4, iar Tipsarevici a abandonat jocul cu Nicolas Almagro, al 10-lea favorit, la scorul de 6-2, 5-1 pentru spaniol. La feminin, tot în optimi, a cincea favorită, germanca Angelique Kerber, a fost eliminată de sportiva rusă Ekaterina Makarova, cap de serie numărul 19. Jucătoarea sârbă Ana Ivanovici, cap de serie numărul 13, a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska (nr. 4), scor 6-2, 6-4, iar Na Li (China), a şasea favorită, s-a impus în faţa sportivei germane Julia Görges (nr. 18), scor 7-6 (8/6), 6-1.

Rămân doar atacanţii

După ce fundaşul englez Gary Borrowdale nu a rezistat decât două zile la pregătirile formaţiei FC Braşov, clubul stegar s-a mai despărţit de un fotbalist care a dat probe de joc. Fundaşul Alexandre Jansen Da Silva nu  a reuşit să-i demonstreze lui Adi Szabo că merită să îmbrace tricoul galben-negru şi a fost trimis acasă. În schimb, atacanţii Franck Wiafe Danquah şi Ayhan Güçlü vor rămâne în continuare la Braşov. Atacantul turc Güçlü a plecat să-şi  rezolve problemele legate de acte şi va reveni sub comanda lui Adi Szabo. Dacă oficialii clubului stegar se vor înţelege cu cei doi atacanţi, cel mai probabil Danquah şi Güçlü vor semna contracte cu formaţia de sub Tâmpa. Astăzi jucătorii de la FC Braşov vor pleca la Cheile Grădiştei pentru primul cantonament al iernii, unul în care stegarii vor avea foarte mult de alergat pe pantele abrupte din zonă.

Goluri pentru stranieri

Atacantul Ciprian Marica a marcat un gol în meciul pe care formaţia sa, Schalke 04, l-a câştigat, vineri, scor 5-4, în faţa echipei Hannover '96, în etapa a XVIII-a a campionatului Germaniei. Marica a fost integralist, a primit un cartonaş galben în minutul 35 şi a marcat în minutul 67. Celelalte goluri ale echipei Schalke au fost marcate de Farfan, Draxler, Höger şi Holtby. Fotbalistul echipei Caykur Rizespor, Florin Cernat, a înscris un gol în meciul câştigat, în deplasare, cu scorul de 4-1, în faţa formaţiei Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, în etapa a XVIII-a a ligii secunde din Turcia. Cernat a deschis scorul în minutul 3. Caykur Rizespor ocupă locul patru în clasamentul ligii secunde din Turcia, cu 30 de puncte.

Împotriva lui Munteanu

Oficialii forurilor decizionale din Rusia sunt extrem de deranjaţi de faptul că echipele din prima ligă de fotbal apelează la antrenori străini în locul celor autohtoni. Preşedintele Asociaţiei Antrenorilor din Rusia, Michael Hershkowitz, se declară îngrijorat de faptul că mulţi tehnicieni ruşi au licenţa Pro, dar nu-şi găsesc de muncă din pricina "extracomunitarilor". „Cea mai mare problemă în acest moment pentru noi este reprezentată de faptul că echipele apelează la antrenori străini. Mulţi dintre antrenorii ruşi au primit licenţe Pro, dar sunt şomeri. Asta e deranjant. Echipele numesc antrenori din Belarus sau România, nu înţeleg. Într-adevăr, Petrescu a preluat pe Dinamo într-o situaţie dificilă şi a reuşit să redreseze echipa. Mă bucur că promovează tinerii la echipa sa, antrenorul român este unul de valoare. Ceea ce fac alte echipe mi se par chiar acţiuni de ultraj. Spre exemplu, situaţia de la Mordovia. Am vorbit recent cu unul dintre oficialii clubului şi i-am recomandat câţiva antrenori ruşi buni, i-am oferit o listă cu nume pe care le putea lua în considerare. El a spus că o să analizeze şi apoi a numit un român. În Rusia sunt o mulţime de antrenori de nivel înalt care se află în şomaj", şi-a încheiat Hershkowitz pledoaria.

A pierdut Barca!

Formaţia FC Barcelona a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 3-2, de echipa Real Sociedad, într-un meci din etapa a XX-a a campionatului Spaniei, înregistrând astfel primul eşec din actuala ediţie a competiţiei. Golurile Barcelonei au fost marcate de Messi '7 şi Pedro '25. Pentru Real Sociedad au înscris Castro '41, '62 şi Agirretxe '90+1. FC Barcelona a rămas în inferioritate numerică în minutul 56, când a fost eliminat Pique. Catalanii aveau până sâmbătă un bilanţ de 18 victorii şi o remiză în campionat.

Scuze de la Mutu

Atacantul Adrian Mutu, care a ratat un penalti în meciul cu Valenciennes, scor 1-1, în campionatul Franţei, şi-a cerut scuze de la suporterii echipei Ajaccio şi de la coechipierii săi. „Cer scuze tuturor suporterilor echipei Ajaccio, echipei mele şi fanilor mei pentru penaltiul ratat. Am ales să fac acea execuţie (n.r. - scăriţă), aşa că îmi asum responsabilitatea'', a scris Mutu pe Twitter. Atacantul echipei Ajaccio, Adrian Mutu, a înscris un gol şi a ratat un penalti la meciul terminat la egalitate, sâmbătă seară, pe teren propriu.

Comentarii

Ultimă oră