Sari la conținut
sport-pe-scurt-21-noimebrie-

Di Matteo demis de Chelsea


Tehnicianul italian Roberto Di Matteo a fost demis din funcţia de antrenor principal al echipei Chelsea Londra, după înfrângerea din meciul cu Juventus Torino, scor 0-3, din etapa a V-a a Ligii Campionilor. „Rezultatele din ultima perioadă nu au fost satisfăcătoare, iar Consiliul de Administraţie a decis că este nevoie de o schimbare pentru a merge în direcţia bună. Înţelegerea cu Roberto Di Matteo a fost întreruptă", se arată într-un comunicat al clubului Chelsea Londra. Chelsea este la un pas de eliminarea din faza grupelor Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă în deplasare, cu scorul de 3-0, de formaţia Juventus Torino. Roberto Di Matteo, în vârstă de 42 de ani, a fost numit în funcţie în martie 2011, în locul portughezului Andre Villa-Boas. Tehnicianul italian a reuşit în sezonul trecut să câştige Liga Campionilor cu Chelsea Londra. Di Matteo este al şaptelea antrenor demis de miliardarul rus Roman Abramovici de la preluarea clubului Chelsea Londra în 2003.


Buni în Liga Naţională


Echipa de hochei pe gheaţă Corona Braşov a învins fără drept de apel formaţia Sportul Studenţesc, cu scorul de 18-0, într-un meci ce a contat pentru Liga Naţională.  Pentru trupa condusă de suedezul Greg Lindqvist au marcat Borsos şi Mihăilescu de câte trei ori, Zsok de două ori, Hietamaki, Pysarenko, Wehrs, Barinka, Fodor, Peter Robert, Peter Zsolt, Imecs, Lorincz şi Basilidesz. La finalul acestei săptămânii, hocheiştii braşoveni vor juca vineri în deplasare împotriva campioanei Sport Club Miercurea Ciuc şi duminică pe teren propriu împotriva slovacilor de la HC Nove Zamky. Ambele partide contează pentru Liga Mol, competiţiei în care hocheiştii de sub Tâmpa au dezamăgit până acum, fiind departe de play-off.


Se bat pe Sougou


CFR Cluj e calificată în primăvara europeană a Europa League şi speră la o minune în faţa lui Manchester United, ce ar putea să îi ducă pe ardeleni în optimile Champions League, iar veştile bune nu se opresc aici pentru trupa finanţată de Arpad Paszkany. Campioana României e gata de o nouă afacere profitabilă pe piaţa transferurilor şi sunt şanse mari să se despartă de senegalezul Modou Sougou în această iarnă. Daily Mail scrie astăzi despre interesul a trei formaţii din Premier League pentru "perla" CFR-ului, codaşa Queens Park Rangers fiind ultima echipă intrată în cursa pentru atacantul de 27 de ani. „Sougou a impresionat cu Manchester United şi a înscris cu Galatasaray. Swansea si Blackburn l-au urmărit de asemenea, în timp ce impresari de la OPR au mers în România pentru a-l vedea la lucru, în meciul cu Astra Giurgiu. E de vânzare pentru aproximativ 2 milioane de lire sterline", notează Daily Mail. Suma vehiculată de englezi se apropie de cerinţele campioanei. Dacă cele trei formaţii ar fi dispuse să plătească aproximativ 2.5 milioane de euro, CFR-ul aşteaptă minin 3 milioane pentru jucătorul său.


Acuzaţi de danezi


Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat după victoria din meciul cu FC Nordsjaelland, scor 5-2, că îi pare rău de cele întâmplate la prima reuşită a lui Luiz Adriano, gol înscris în urma unei acţiuni lipsite de fair-play. În prima repriză, la scorul de 1-0 pentru Nordsjaelland, arbitrul francez Antony Gautier a oprit meciul pentru că un jucător al gazdelor era accidentat pe teren. Partida s-a reluat cu o minge de arbitru, centralul i-a oferit balonul lui Willian de la Şahtior, care a trimis-o spre portarul echipei Nordsjaelland. Luiz Adriano a interceptat mingea şi a marcat, sub privirile uimite ale danezilor, care nu au reacţionat. Apoi gazdele au protestat vehement, dar arbitrul a validat golul. La două minute după această fază, Nordsjaelland a înscris pentru 2-1, beneficiind de marcajul lejer al fotbaliştilor lui Mircea Lucescu. Antrenorul român a povestit că Luiz Adriano i-a spus că a făcut totul din instinct. „Îmi pare rău pentru cele întâmplate la primul gol marcat de Luiz Adriano. Am decis s-i lăsăm pe cei de la Nordsjaelland să înscrie golul de 2-1 şi apoi am reînceput să jucăm fotbal". În schimb, tehnicianul formaţiei daneze, Kasper Hjulmand, a criticat atitudinea celor de la Şahtior: "Nu ştiu dacă cei de la Şahtior sunt hoţi, dar unii dintre ei, jucători şi antrenori, sunt lipsiţi de onoare. În lumea mea un astfel de comportament antisportiv precum cel al lui Luiz Adriano se pedepseşte cu cartonaş roşu".

Comentarii

Ultimă oră