Sari la conținut
sport-pe-scurt-21-octombrie

Stancu e în formă


Bogdan Stancu este într-o formă de zile mari la echipa de club. Atacantul român a punctat din nou pentru Orduspor şi a adus un punct important micuţei echipe turce care se află acum pe locul doi, la doar un punct în spatele liderului. Meciul cu Elaziaspor, ultima clasată din campionatul Turciei, a început prost pentru Orduspor. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 38, apoi au majorat diferenţa în minutul 59. Caliskan a redus din ecart în minutul 71, pentru ca trei minute mai târziu Bogdan Stancu să transforme o lovitură de la 11 metri şi să aducă o remiză extrem de importantă pentru trupa lui Cuper. În acest moment, Orduspor are 14 puncte şi se clasează pe locul doi, la doar un punct în spatele liderului Galatasaray. Bogdan Stancu a marcat de cinci ori în cele opt etape scurse până acum.


Zalău vs Valur în EHF


Echipa de handbal feminin HC Zalău se va duela în turul trei al Cupei EHF cu formaţia islandeză Valur, care a eliminat sâmbătă seara formaţia spaniolă Valencia. HC Zalău intră în competiţie direct în turul trei, ca şi cap de serie, adversara provenind din turul inferior. Valur din Islanda este formaţia cu care se vor duela ardelencele, după ce islandezele au învins în dublă manşă în turul secund echipa spaniolă Valencia. În tur, Valur a câştigat cu 27-22, iar sâmbătă, pe teren propriu, cu 37-25.


Emoţii pentru Barca


Formaţia FC Barcelona a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 5-4, echipa Deportivo La Coruna, într-un meci contând pentru etapa a VIII-a a campionatului Spaniei. Pentru Deportivo La Coruna au marcat Pizzi (26 - penalti, 47), Alex (37), Alba (79 - autogol). Golurile catalanilor au fost înscrise de Alba (3), Tello (8) şi Messi (18, 43, 77). Într-un alt meci al rundei cu numărul opt, Real Madrid a învins pe propriul teren formaţia Celta Vigo cu scorul de 2-0. Pentru madrilène au punctat Higuain şi Cristiano Ronaldo.


Campioane europene


Perechea Daniela Dodean/Elizabeta Samara a câştigat proba de dublu feminin din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă ce se desfăşoară la Herning în Danemarca. Dodean şi Samara, principalele favorite, au învins în ultimul act al competiţiei cuplul Georgina Pota/Krisztina Toth, din Ungaria, favoritele numărul 2, scor 4-3 (7-11, 8-11, 9-11, 11-7, 11-7, 21-19, 11-5). Cele două românce au jucat semifinalele împotriva perechii germane Kristin Silbereisen/Jiaduo Wu, cap de serie numărul 3, de care au trecut cu scorul de 4-3 (17-15, 6-11, 12-10, 5-11, 11-13, 11-8, 11-5). Acest trofeu european este al doilea al celor două sportive din România, după cel obţinut în 2009, la Stuttgart.


Înfrângere aşteptată


Vicecampioana la handbal feminin „U" Jolidon Cluj a fost învinsă, pe teren propriu, de campioana Ungariei, Gyor ETO, scor 30-25 (20-13), în cea de-a doua partidă grupa B a Ligii Campionilor. În meciul de debut, ardelencele au pierdut, în deplasare, cu slovenele de la Krim Ljubljana, scor 27-28. Tot sâmbătă, campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea a obţinut a doua victorie consecutivă în tot atâtea meciuri disputate în actuala ediţie a Ligii Campionilor, impunându-se, în deplasare, cu scorul de 34-15 (14-6), în faţa formaţiei germane Buxtehuder SV, în grupa A. România aliniază pentru prima dată două echipe în faza grupelor Ligii Campionilor. Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe se califică în faza grupelor principale, în care meciurile vor începe în 2 februarie.


Au părăsit competiţia


Echipa de handbal masculin HC Odorhei a ratat calificarea în turul trei al Cupei EHF, după ce a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 37-29 (19-14), de formaţia turcă Beşiktaş JK, în turul doi al competiţiei. În prima manşă, formaţia antrenată de Vlad Caba s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 40-33 (23-14), astfel că a ratat calificarea în faza următoare la limită, scorul general fiind 70-69 pentru Beşiktaş. În turul trei al Cupei EHF s-a calificat, săptămâna trecută, echipa Ştiinţa Bacău.


Poate să plătească


Antrenorul echipei Ajaccio, Alex Dupont, a declarat pentru Le 10sport că speră că elevul său, Adrian Mutu, a făcut o glumă spunând că va marca mai multe goluri decât Zlatan Ibrahimovici de la PSG, deoarece în caz contrar a pierdut deja acest pariu şi poate deja să plătească. „Sper că nu a fost decât o glumă din partea lui Adrian, dacă nu a fost aşa deja a pierdut pariul", a spus râzând Dupont, conform le10sport.com. „Nu ştiu ce a pariat, dar după părerea mea poate să plătească în avans", a adăugat el. La 22 august, Adrian Mutu a declarat că speră să marcheze mai multe goluri decât prietenul său şi fostul său coechipier de la Juventus Torino, suedezul Zlatan Ibrahimovici, aflat tot în campionatul Franţei, dar la Paris Saint-Germain. După opt etape din campionatul Franţei, Zlatan Ibrahimovici se află în fruntea clasamentului marcatorilor, cu nouă reuşite, în timp ce Mutu încă nu a reuşit să înscrie.


Cortese e campion mondial


Germanul Sandro Cortese de la KTM a câştigat titlul mondial la Moto3, după ce s-a impus, la Grand Prix-ul Malaeziei, pe circuitul de la Sepang, în a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză. Sandro Cortese a fost urmat de sportivul din Malaysia, Zulfahmi Khairuddin (KTM), şi de un alt german, Jonas Folger (Kalex KTM). Cortese, 22 de ani, care a debutat în 2005, a înregistrat al patrulea succes al sezonului şi a obţinut primul titlu la această nouă categorie, care a înlocuit clasa 125 cc. Cu 280 de puncte, Sandro Cortese şi-a asigurat titlul mondial, el fiind urmat în clasamentul general de spaniolul Luis Salom (Kalex KTM), cu 207 puncte, şi de Maverick Vinales (Spania/FTR Honda), cu 199 puncte.


Pedrosa s-a impus în Malaezia


Spaniolul Dani Pedrosa (Honda) a câştigat Marele Premiu al Malaeziei la MotoGP, a 16-a etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză, pe circuitul de la Sepang, el fiind urmat de compatriotul său Jorge Lorenzo (Yamaha) şi de australianul Casey Stoner (Honda). Cursa a fost întreruptă în turul 17 din 20 din cauza ploii şi nu a mai fost reluată. Pedrosa a înregistrat astfel al şaselea succes al sezonului şi al 44-lea din carieră, ocupând locul doi în clasamentul general, la 23 de puncte de liderul Lorenzo.


Bronz european pentru Crişan


Jucătorul Adrian Crişan a ratat calificarea în finală la Campionatele Europene de la Herning din Danemarca şi rămâne cu medalia de bronz, prima medalie la tenis de masă pentru România în proba de simplu masculin, după 52 de ani. Crişan, cap de serie numărul 5, a fost învins în semifinale de principalul favorit, germanul Timo Boll, scor 4-1 (10-12, 11-7, 11-6, 11-5, 12-10). Ultima medalie câştigată de sportivii români în această probă datează din anul 1960, când Radu Negulescu a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene de la Zagreb. Crişan a reuşit această performanţă la aproape trei luni după ce, la Jocurile Olimpice, a ajuns până în sferturile de finală, el învingându-l în optimi la competiţia de la Londra chiar pe Timo Boll.

Comentarii

Ultimă oră