Sari la conținut
sport-pe-scurt-23-ianuarie-

Victorie pentru CFR

CFR Cluj a susţinut al doilea test în cadrul cantonamentului de la Marbella. După 1-0 cu Ferencvaros Budapesta, a urmat un nou 1-0 cu FC Lucerna, golul fiind înscris de Weldon  în minutul 37. Antrenorul Paulo Sergio a început partida cu următorul „11”: Stăncioiu - Camora, Rada, Maftei, Panin - Celestino, Godemeche - Hora, Deac, Păun - Weldon, după care a rulat tot lotul, minus Sougou, plecat în Franţa pentru a semna contractul cu Olympique Marseille. Vineri, „vişiniii” susţin următorul meci amical, adversară fiind o altă formaţie elveţiană, Young Boys Berna.

Popescu a demisionat

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că fostul internaţional Gheorghe Popescu i-a trimis o scrisoare prin care i-a solicitat să fie suspendat din funcţia de membru al Comisiei de Disciplină a UEFA, din cauza implicării sale în Dosarul Transferurilor. „Gică Popescu mi-a trimis o scrisoare prin care solicită să îi fie suspendată poziţia de membru al Comisiei de Disciplină a UEFA, deoarece nu doreşte să fie afectată imaginea UEFA din cauza dosarului în care este implicat. Le vom comunica celor de la UEFA că înlocuitorul lui Gică Popescu o să fie Dumitru Mihalache", a spus Sandu. „Naşul” a afirmat că Gheorghe Popescu îşi va anunţa în primăvara acestui an candidatura la funcţia de preşedinte al FRF. „În martie-aprilie vrea să-şi expună punctul de vedere şi să îşi anunţe candidatura la funcţia de preşedinte. Eu îl susţin. Prin ceea ce a făcut în fotbalul românesc şi ceea ce face acum ca om de afaceri, e un prototip care poate candida cu toate şansele pentru funcţia de preşedinte", a completat Sandu, care speră ca în 2014, când se va retrage din funcţia de preşedinte al FRF să devină preşedinte de onoare pentru a putea candida pentru un nou mandat în Comitetul Executiv al UEFA.

Federer, în semifinale

Tenismanul elveţian Roger Federer îl va întâlni pe britanicul Andy Murray în semifinale la Australian Open, după victoria în cinci seturi, scor 7-6 (7/4), 4-6, 7-6 (7/4), 3-6, 6-3, în faţa francezului Jo-Wilfried Tsonga. Este a zecea semifinală consecutivă pentru numărul 2 mondial în Australia şi a 33-a în total la un Grand Slam. În cealaltă semifinală se vor întâlni numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovici şi spaniolul David Ferrer.

Se întăreşte Rapidul

Fotbaliştii Ştefan Mardare şi Emil Dică au semnat contracte cu FC Rapid pe o perioadă de doi ani şi jumătate, respectiv un an şi jumătate, din postura de jucători liberi, informează site-ul oficial al grupăriii giuleştene. Antrenorul formaţiei Rapid, Marian Rada, a declarat că încearcă să aducă jucători care au mai evoluat în trecut la echipa giuleşteană, de care are nevoie în momentele grele pe care care le traversează clubul. „Au venit Ştefan Mardare şi Emil Dică, pentru că încerc să aduc nişte jucători care au mai jucat la Rapid, care ştiu ce înseamnă Rapidul, care au simţit ceva pentru Rapid şi vor să dea o mână de ajutor în momentele grele. De astfel, de caractere avem nevoie", a spus Rada. Ştefan Mardare a ajuns deja în cantonamentul echipei din Spania, urmând ca Emil Dică să plece joi.

Szekely, spre Italia

Fostul mijlocaş stelist Janos Szekely se află în atenţia cluburilor AC Siena şi Genoa, a scris cotidianul Gazzetta dello Sport, citat de site-ul calciomercato.it. Szekely, în vârstă de 29 de ani, şi-a încheiat pe cale amiabilă înţelegerea cu formaţia poloneză Korona Kielce. Janos Szekely a evoluat în cariera sa la echipele Politehnica Timişoara, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, Steaua Bucureşti, Volga Nijni Novgorod şi Korona Kielce.

Lazăr a ajuns la Bihor

Pus pe liber în această pauză competiţională de către FC Braşov, fundaşul central Florin Lazăr, în vârstă de 33 de ani, a bătut palma cu o grupare din Liga a doua. Jucătorul s-a prezentat ieri la pregătirile echipei FC Bihor, intrând sub comanda antrenorului Marian Pană. Lazăr a mai evoluat la FC Bihor, după care, înainte de a ajunge la FC Braşov, a mai trecut pe la Oţelul Galaţi şi Gaz Metan Mediaş. Trupa orădeană vrea să promoveze în acest sezon şi în acest sens i-a mai transferat pe Cristian Bud şi Ciprian Vasilache. Corona Braşov este pe primul loc al clasamentului, în seria în care se află FC Bihor.

Comentarii

Ultimă oră