Sari la conținut
sport-pe-scurt-26-februarie-

Goluri pentru români

Fotbalistul formaţiei Orduspor, Bogdan Stancu, a înscris un gol din penalti, luni seară, în meciul din deplasare cu fosta sa echipă, Galatasaray, pierdut cu scorul de 2-4, în etapa a 23-a a campionatului Turciei. Stancu, integralist la Orduspor, a marcat în minutul 45. Celălalt gol al oaspeţilor îi aparţine lui Selcuk Inan '15 (autogol). Pentru Galatasaray au înscris Sneijder '58, Burak Yilmaz '68, '70 şi Selcuk Inan '78. Ştefan Radu a înscris primul său gol în campionatul Italiei, în meciul de pe teren propriu cu Pescara, scor 2-0, contând pentru etapa a 26-a din Serie A. Radu, integralist la Lazio, a înscris în minutul 29, cu un şut puternic de la 20 de metri. Celălalt gol a fost marcat de Lulici '35. „Dedic golul tatălui meu, mamei mele şi soţiei mele. Este al treilea meu gol, primul în campionat", a declarat românul pentru postul Sky. Lazio Roma ocupă locul 3 în clasamentul campionatului italian, cu 47 de puncte. Lider este Juventus Torino, cu 58 de puncte, iar pe poziţia a doua se află Napoli - 52 de puncte.

Vor medalii la Europene

Obiectivul fixat de federaţie pentru lotul naţional care va participa la Campionatele Europene de atletism în sală (1-3 martie, Goteborg) este este obţinerea unei medalii şi clasarea a trei sportivi pe locurile 4-6. Cei 18 atleţi (12 feminin, 6 masculin) au plecat spre Suedia astăzi, cu o cursă Lufthansa, la ora 6.55, întoarcerea fiind programată pentru 5 martie, ora 00.35. Lotul are următoarea componenţă: Anca Heltne (greutate), Daniela Stanciu (înălţime), Cristina Bujin (triplusalt), Ancuţa Bobocel (3000 m), Cornelia Deiac (lungime), Alina Rotaru (lungime), Alina Panainte (400 m), Beatrice Puiu (pentathlon), Esthera Petre (înălţime), Florentina Marincu (lungime), Angela Moroşanu (400 m), Roxana Bârcă (3000 m), Marian Oprea (triplusalt), Mihai Donisan (înălţime), Cătălin Câmpeanu (400 m), Valentin Toboc (lungime), Alexandru Tufă (înălţime), Ionuţ Zăizan (1500 m).

Maradona e modest...

Aflat în Italia, acolo unde s-a dus la invitaţia unei televiziuni şi pentru a-şi lămuri situaţia cu Fiscul italian, care îi reclamă datorii de 40 de milioane de euro, Diego Maradona a profitat de vizită pentru a analiza, pentru jurnaliştii italieni, panorama fotbalului mondial. Întrebat despre succesorul său la naţionala Argentinei, starul Barcelonei Lionel Messi, „Butoiaşul Atomic” a uimit din nou. „Sper ca Messi să câştige Mondialul pentru Argentina, dar nu va fi simplu, pentru că deja îl cunosc toţi adversarii. În ultimul meci, cu AC Milan, l-au închis, practic, într-o cuşcă, nu a mişcat nimic. Messi este un băiat bun şi un fotbalist extraordinar, dar cred că eu am fost mai bun ca el”, a spus Maradona.

Meciuri tari pe semicerc

Sorţii EHF au decis marţi la Viena, optimile de finală ale Ligii Campionilor. Fără doar şi poate, duelul rundei este cel dintre Atletico Madrid şi Fuchse Berlin. Ambele formaţii au fost prezente în "Final 4" în 2012, însă numai formaţia spaniolă a ajuns în finală. Încă de pe acum se poate spune că în sferturi va ajunge şi o echipă surpriză, Dinamo Minsk sau Metalurg Skopje, care se vor înfrunta într-unul din cele opt meciuri. Cele două grupări se află în faţa unei şanse istorice în noul format al Ligii Campionilor, dominat clar de câţiva ani de echipele din Germania şi Spania.

Programul optimilor de finală:

Silkeborg (Danemarca) - FC Barcelona (Spania)
Ademar Leon (Spania) - Veszprem (Ungaria)
Pick Szeged (Ungaria) - Vive Targi Kielce (Polonia)
Celje Lasko (Slovenia) - HSV Hamburg (Germania)
Chekhovskie Medvedi (Rusia) - Kiel (Germania)
Dinamo Minsk (Belarus) - Metalurg Skopje (Macedonia)
Atletico Madrid (Spania) - Fuchse Berlin (Germania)
Gorenje Velejne (Slovenia) - Flensburg (Germania)

Comentarii

Ultimă oră