Sari la conținut
sport-pe-scurt-29-octombrie

Fetele stau bine


Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a urcat cinci locuri, până pe poziţia 63, cu 975 puncte, în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea continuă să fie sportiva română cel mai bine clasată, pe locul 26 cu 1.565 puncte. Simona Halep se menţine pe 47, iar Irina-Camelia Begu a urcat pe locul 52. Alexandra Cadanţu se menţine pe locul 87. La dublu, Monica Niculescu este pe locul 27, iar Irina-Camelia Begu se află pe poziţia 37. Primele trei locuri din clasamentul WTA sunt ocupate în ordine de Victoria Azarenka din Belarus, de Maria Şarapova din Rusia şi de Serena Williams din SUA.


Serena e campioană


Jucătoarea americană Serena Williams, numărul 3 mondial, a câştigat pentru a treia oară în carieră Turneul Campioanelor, învingând-o în finala de la Istanbul, pe sportiva rusă Maria Şarapova, locul 2 WTA. Williams (31 de ani), care s-a impus în ultimul act al turneului cu scorul de 6-4, 6-3, ocupă primul loc în topul celor mai în vârstă sportive care şi-au adjudecat trofeul campioanelor.Sportiva americană a mai câştigat Turneul Campioanelor în 2001 şi 2009.Acesta este al patrulea trofeu major pentru Serena Williams în 2012, după cele de la Wimbledon, US Open şi Jocurile Olimpice.


Mulţescu a fost demis


Atac fără precedent lansat de un antrenor din prima ligă, la adresa popriului preşedinte. Autor, antrenorul Astrei, Gheorghe Mulţescu. Tehnicianul l-a desfiinţat pur şi simplu pe Dinu Vamă. “M-am tot săturat să fiu criticat când echipa joacă, își crează faze de joc, marchează. Este un personaj care se tot ia de mine și care vine cu tot felul de bazaconii. El este un personaj care n-a făcut nimic, este un profitor, n-a creat nimic în fotbal“, a spus Mulțescu, extrem de supărat, culmea după victoria cu 1-0 contra celor de la CSMS Iaşi. Cuvintele aruncate, l-au costat însă scump pe Mulţescu, dat afară aseară de patronul Ioan Niculaie. Din câte se pare, Mulţescu nu va rămâne multă vreme şomer, fiind dorit de George Copos pe banca Rapidului.


Chelsea se uită la Chiricheş


Ofertele pentru Chiricheş se înmulţesc, ultima echipă care s-a interesat de fundaşul central al roş-albaştrilor fiind chiar campioana Europei. Vlad Chiricheş e cel mai curtat jucător român al momentului. Fundaşul de 23 de ani a stîrnit interesul mai multor cluburi cu nume din Europa, ultima echipă intrată pe fir fiind Chelsea Londra. Londonezii au fost impresionaţi de evoluţiile stoperului adus de stelişti de la Pandurii în meciurile României cu Turcia şi cu Olanda şi şi-au manifestat deja interesul de a începe negocierile cu Steaua. Informaţia a fost oferită de site-ul italian calciomercato.it, cel care a scris în urmă cu două săptămîni de faptul că fundaşul stelist e atent observat de echipa patronată de Silvio Berlusconi, AC Milan. Evoluţiile lui Vlad Chiricheş l-au făcut însă pe patronul Stelei să-i fixeze acestuia un preţ fabulos. Gigi Becali e sigur că va încasa în schimbul jucătorului peste 20 de milioane de euro şi spune că nu este dispus să se despartă de el pentru nici un euro mai puţin.


Hăne în cădere


Jucătorul de tenis Victor Hănescu a coborât două poziţii, până pe locul 61, cu 737 puncte, în clasamentul ATP. Adrian Ungur ocupă locul 116, iar Marius Copil este pe 172. La dublu, Horia Tecău ocupă locul opt, cu 5.940 de puncte. Florin Mergea se menţine locul 92, iar Andrei Dăescu este pe 131. Primele trei poziţii în clasamentul ATP de simplu sunt ocupate în ordine de elveţianul Roger Federer, sârbul Novak Djokovici şi britanicul Andy Murray.


Lucescu jr. la Cluj!?


Impresarul Marcel Popescu a ţinut să dezmintă zvonurile conform căroro Paulo Sergio a fost propus de el la CFR. Impresarul a lansat totuşi un atac la adresa lui Iuliu Mureşan, cel care blocheză aducerea portughezului, încercând să convingă un alt antrenor să semneze cu CFR Cluj. „Nu am nicio legătură cu Sergio, nu îl cunosc. Speculaţia că nu ar fi acceptat de Mureşan că ar fi propus de mine nu este adevărată. Părerea mea este că ei aşteaptă în aceste zile ca Lucescu junior să devină liber şi să îl aducă în Gruia, de aceea amână numirea antrenorului. Tot o părere personală, dacă Paszkany numeşte antrenorul, CFR va avea mai mare succes decât dacă el va veni la sugestia lui Zamfir sau Mureşan", a spus Popescu.


Lucky loser


Tenismanul Victor Hănescu, eliminat în ultimul tur al calificărilor din cadrul turneului de la Paris, a intrat pe tabloul principal din postura de „lucky loser", beneficiind de retragerea elveţianului Roger Federer, principalul favorit al competiţiei. Hănescu, locul 61 ATP, va juca direct în turul doi al turneului de 1.000 de puncte de la Paris, dotat cu premii în valoare de 2 milioane şi jumătate de euro. În această fază, tenismanul român îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre cipriotul Marcos Baghdatis, locul 32 ATP, şi francezul Gilles Simon, poziţia 20 în ierarhia mondială. Prezenţa în manşa secundă îi asigură românului un cec în valoare de 16.500 de euro. Hănescu este la a doua calificare consecutivă pe tabloul principal al unui turneu din postura de "lucky-loser", după ce săptămâna trecută a intrat în acelaşi mod în turul întâi la Basel, în locul francezului Jeremy Chardy. În proba de dublu de la Paris, perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul 3, va intra în concurs din turul doi. Cei doi vor întâlni învingătorii partidei dintre perechea Jeremy Chardy/Lukasz Kubot (Franţa/Polonia) şi cuplul Marin Cilici/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia).


„Săpun” a fost cel mai bun


Fundaşul Cristian Săpunaru a fost desemnat de cotidianul As jucătorul meciului câştigat de Real Zaragoza, scor 2-1, pe teren propriu, cu FC Sevilla, partidă în care românul a marcat al doilea gol al gazdelor. „De netrecut în apărare, el a mers şi în atac şi a ameninţat poarta oaspeţilor. Prestaţia sa a fost încoronată cu un gol marcat cu capul", a notat As. Cristian Săpunaru a marcat primul său gol de la transferul la Real Zaragoza, el înscriind în minutul 45 al partidei cu FC Sevilla, scor 2-1, în etapa a noua a campionatului Spaniei. Săpunaru, care a fost integralist, a primit şi un cartonaş galben în minutul 62. Celălalt gol al echipei Real Zaragoza a fost marcat de Postiga '36, în timp ce pentru FC Sevilla a înscris Medel '70.


Messi a primit Gheata de Aur


Atacantul argentinian al formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, autorul a 50 de goluri în campionat în sezonul 2011-2012, a primit Gheata de Aur, care recompensează cel mai bun marcator din Europa. Messi a primit acest trofeu, obţinut prima oară în 2010, de la Luis Suarez, fost jucător al Barcei în anii 50-60, singurul jucător spaniol care a câştigat Balonul de Aur. La doar 25 de ani, Messi a trecut sâmbătă pragul a 300 de goluri marcate în carieră. Lionel Messi, cu 73 de goluri, se apropie la două goluri de recordul lui Pele, care a înscris 75 de goluri într-un an, 1959, în toate competiţiile. Recordul absolut este deţinut de germanul Gerd Muller, care în 1972 a marcat 85 goluri pentru Bayern Munchen şi echipa Germaniei de Vest.

Comentarii

Ultimă oră