Sari la conținut
sport-pe-scurt-31-octombrie-

Barca merge bine şi în Cupă

FC Barcelona a învins în depalsare, cu scorul de 3-0, pe Deportivo Alaves (liga a treia), în prima manşă a 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei, în timp ce într-un alt meci Valencia s-a impus cu scorul de 2-0 pe terenul echipei Llagostera (tot din liga a treia). În partida disputată la Vitoria, catalanii au câştigat prin golurile marcate David Villa '41, Iniesta '50 şi Fabregas '88. Valencia a învins pe Llagostera prin reuşitele lui Jonas '45+1 şi Valdez '61. Partidele retur vor avea loc la 28 noiembrie.

PSG vrea să dea lovitura

Paris Saint-Germain este gata să ofere 100 de milioane de euro grupării Real Madrid pentru a obţine transferul atacantului Cristiano Ronaldo din 2013, oficialii celor două cluburi întâlnindu-se deja pentru a discuta pe această temă, a anunţat cotidianul italian Gazzetta dello Sport. Totodată, sursa citată menţionează că la PSG ar urma să ajungă, tot anul viitor, şi actualul antrenor al echipei Real Madrid, Jose Mourinho. Potrivit publicaţiei italiene, Jorge Mendes, care reprezintă atât interesele tehnicianului portughez, cât şi pe cele ale lui Ronaldo, a organizat o întâlnire între oficialii grupării franceze, care au mână liberă din partea proprietarului clubului, şeicul Al-Thani din Qatar, şi preşedintele Realului, Florentino Perez, în prezenţa lui Cristiano Ronaldo. Pentru a convinge Realul să accepte cedarea lui Ronaldo, Mendes, care îl impresariază şi pe Radamel Falcao, promite că va înlesni trecerea columbianului de la Atletico Madrid la concitadina mai titrată, pentru o sumă de transfer estimată la 70 de milioane de euro.

Tecău a abandonat

Cuplul Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/ Suedia), cap de serie numărul 3, a abandonat partida cu perechea Marin Cilici/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia), din turul doi al turneului de 1.000 de puncte de la Paris. Tecău şi Lindstedt, care s-au retras la scorul de 6-3, 3-2, în favoarea adversarilor, au fost admişi direct în manşa secundă. Ei vor primi un cec în valoare totală de 9.000 de euro şi 90 de puncte ATP.

Ciprian Marica a înscris

Ciprian Marica a înscris pentru Schalke 04, în şaisprezecimile Cupei Germaniei, împotriva celor de la Sandhausen, într-o victorie clară, scor 3-0. Atacantul român a fost utilizat încă din primul minut, olandezul Klaas Jan Huntelaar fiind lăsat pe banca de rezerve pentru această întâlnire. Marica a răsplătit încrederea antrenorului în minutul 62, cînd a marcat al doilea gol al partidei, cu o execuţie asemănătoare cu cea a lui Chiricheş din meciul cu Molde din Europa League. Vârful a primit şi un cartonaş galben cu 3 minute mai devreme. Mai mult, Marica a pasat decisiv şi la primul gol al partidei, pentru Afellay.

Petrolul a fost echipa mai bună

Tehnicianul echipei FC Braşov, Sorin Cârţu, a declarat că Petrolul Ploieşti a meritat victoria în partida din optimile Cupei României-Timişoreana, subliniind că este dezamăgit, dar şi realist după acest meci. „E greu să mai spui ceva, când te bate aceeaşi echipă de două ori în patru zile. E clar, sunt mai buni ca noi. Degeaba încercăm să aducem argumente că noi am ratat de cinci-şase ori, fotbalul te pedepseşte la fiecare greşeală. Sunt dezamăgit, dar şi realist. Din punctul meu de vedere, a câştigat echipa mai bună, având în fotbalişti mai buni. Acum starea noastră psihică este proastă, poate şi Batin trece printr-un moment prost, după acele ratări. El are calităţi, dar şi defecte, cu toate astea eu nu pot să admit greşelile făcute de jucători. Din păcate însă, ăştia sunt jucătorii pe care încerc să îi antrenez şi cu ei trebuie să merg mai departe. Patronul Ioan Neculaie a fost la pauză la cabine, a încercat să îi îmbărbăteze, dar e normal ca acum să fie supărat de acest rezultat. I-am spus preşedintelui Ioan Stamatopol că dacă Ioan Neculaie este nemulţumit, oricând putem să discutăm despărţirea. Am spus de la început, de când am venit aici, că dacă ar putea juca acelaşi 11 tot timpul, am putea pune multe probleme. Strategia noastră rămâne aceea de a strânge cât mai multe puncte în continuare", a afirmat Cârţu.


Walter se felicită. Patronul formaţiei Petrolul Ploieşti, Florian Walter, era foarte mulţumit de modul în care echipa sa a evoluat în meciul de cupă de la Braşov şi se felicită că l-a adus pe Contra la Ploieşti. „Sunt foarte mulţumit de jocul din această seară, a fost extraordinar. Până la urmă e un joc în deplasare, să baţi cu 2-0 la Braşov e foarte bine. Braşovul ne-a pus multe probleme astăzi, e o echipă foarte bună. Trebuie să ne gândim că aici nu a bătut nici Vasluiul şi nici Dinamo, iar Rapidul a pierdut în Giuleşti în faţa acestei formaţii. Eu am adus un antrenor proaspăt, nou, care să aducă un suflu nou la echipă. Am discutat cu el de când era în Spania, mi-a spus că este foarte mulţumit de lotul pe care îl avem. Nu se pune problema să plece cineva la Standard, sunt doar zvonuri. Ne adaptăm mai greu pentru că echipa e nouă. Îi mulţumim lui Mircea Rednic pentru rezultatele pe care le-a avut, echipa e pregătită bine din punct de vedere fizic”, a spus Florian Walter la finalul meciului.


Comentarii

Ultimă oră