Sari la conținut
sport-pe-scurt-4-februarie-

Înfrângere ruşinoasă

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost învinse pe teren propriu, cu scorul de 23-22 (10-9), de formaţia ungară Ferencvaros Budapesta, în primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor. Cu 7 goluri reuşite, Alexandrina Barbosa a fost principala marcatoare a Oltchimului. De la Ferencvaros s-au remarcat Pena -cu 10 goluri înscrise şi Tomori – cu un total de 6 goluri în cont. În primul meci al zilei din grupa a 2-a, Zvezda Zvenigorod -Krim Ljubljana, scor 24-29. Următorul joc al campioanei României este programat duminică, în deplasare, cu Krim Mercator Ljubliana.

CFR Cluj stă cel mai bine

Echipa CFR Cluj a urcat o poziţie şi ocupă locul 30, cu 190 de puncte, în clasamentul pe luna ianuarie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului, fiind formaţia română cel mai bine clasată în această ierarhie. Următoarea echipă din România este Steaua Bucureşti, care ocupă locul 51. Rapid Bucureşti a urcat în clasament şi este pe 118, FC Vaslui ocupă poziţia 157, Dinamo Bucureşti este pe 223, Petrolul Ploieşti a urcat până pe locul 302 iar Astra Giurgiu este pe 328. Concordia Chiajna ocupă locul 375, în timp ce Oţelul Galaţi este 386. Echipa spaniolă FC Barcelona se menţine pe primul loc, cu 307 puncte, fiind urmată de Atletico Madrid şi de Chelsea Londra. Echipa lunii ianuarie a fost desemnată formaţia Real Madrid.

Game, Set, Match

Jucătorul Victor Hănescu a urcat trei locuri, până pe poziţia 59, cu 753 de puncte, în clasamentul ATP, în timp ce Adrian Ungur a înregistrat acelaşi progres, ajungând pe locul 100. Marius Copil a coborât 21 de poziţii, până pe locul 172, după ce i-au fost scăzute punctele câştigate anul trecut pentru finala disputată la turneul challenger de la Kazan, din Rusia. Horia Tecău se menţine pe locul opt, cu 5.370 de puncte, în clasamentul ATP de dublu, fiind urmat, dintre români, de Florin Mergea, pe locul 86. Primele trei poziţii în clasamentul ATP de simplu sunt ocupate în ordine de sârbul Novak Djokovici, elveţianul Roger Federer şi britanicul Andy Murray.

Dâlbea la Corona Braşov

Fostul jucator al echipelor FCM Târgu Mureş şi Voinţa Sibiu, Răzvan Dâlbea, se pregăteşte cu liderul seriei Vest din Liga a II-a, Corona Braşov, formaţie cu care este foarte aproape de a parafa o înţelegere. „Mi-am încheiat socotelile cu FCM Târgu Mureş şi nu vreau să mai discut despre acest subiect. M-am înţeles cu Corona şi sper să promovăm împreună. Cunoşteam o parte din jucători cu care am fost coleg la Sibiu şi aceştia mi-au povestit lucruri frumoase despre acest proiect. Am discutat în mare cu conducerea clubului despre ce se doreşte şi sper să contribui şi eu la reuşitele echipei din perioada următoare", a spus Răzvan Dâlbea.

Cârstea e în top 30

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a urcat trei locuri, până pe 27, cu 1.625 de puncte, în clasamentul WTA, după ce a evoluat săptămâna trecută în semifinalele turneului de la Pattaya. Următoarea româncă din clasamentul WTA este Irina-Camelia Begu, ocupanta locului 47. Simona Halep a pierdut şi ea o poziţie, fiind pe locul 49. Din top 100 mai fac parte Monica Niculescu - locul 61 şi Alexandra Cadanţu - locul 94. Edina Gallovits-Hall se află pe locul 111, iar Cristina-Andreea Mitu a urcat pe 169. La dublu, Monica Niculescu este pe locul 36. Primele trei locuri în clasamentul WTA de simplu sunt ocupate în ordine Victoria Azarenka, Serena Williams din SUA şi rusoaica Maria Şarapova.

Comentarii

Ultimă oră