Sari la conținut
sport-pe-scurt-5-februarie-

Cu Ungaria, fără spectatori

Comisia de Apel a FIFA a respins recursul făcut de Federaţia Ungară de Fotbal (MLSZ) şi a menţinut decizia Comisiei de Disciplină, care sancţionase Ungaria cu disputarea fără spectatori a meciului cu România, din preliminariile CM-2014. Federaţia de la Budapesta a anunţat că va apela şi la ultima cale de recurs, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Comisia de Disciplină a FIFA a decis să sancţioneze federaţia ungară, după manifestările de rasism şi antisemitism de la meciul amical cu Israel din august 2012, astfel că partida Ungaria - România, din preliminariile CM-2014, programată în martie, se va juca fără spectatori. De asemenea, federaţia de la Budapesta a fost amendată cu 40.000 de franci elveţieni. Meciul Ungaria - România este programat la 22 martie.

Liga lui Mitică e curată

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat că Liga I nu este implicată în scandalul meciurilor trucate care fac în această perioadă obiectul unei anchete a Europol. Dragomir susţine că are această informaţie de la ofiţerul de integritate al FRF, Ioan Hurdubaie. „Eu zic că sunt jumătate din ţările lumii implicate, mai puţin România. Ne-a zis generalul Hurdubaie. L-am întrebat personal dacă e ceva la Liga noastră. Mi-a spus că la Liga I nici n-a fost şi nici nu este", a spus Dumitru Dragomir. El a adăugat că dacă suspiciunile Europol se vor dovedi adevărate, atunci vinovaţii trebuie să plătească. „Este un scandal, iar vinovaţii trebuie să se ducă la puşcărie. Eu de ani de zile spun că dacă vrem să rezistăm la federaţie şi la Ligă, la trei lucruri să nu ne băgăm: la arbitri, la comisiile jurisdicţionale şi la pariuri. Restul sunt poveşti. Ca să nu te duci la puşcărie trebuie să eviţi astea trei lucruri. Pentru vot democratic sau altceva nu te bagă nimeni la puşcărie", a precizat preşedintele ligii. O reţea criminală bănuită că a trucat 380 de meciuri de fotbal, între care partide din Liga Campionilor şi din preliminariile Cupei Mondiale, a fost desfiinţată, a anunţat, Oficiul european de poliţie Europol. Cele mai multe meciuri trucate s-au jucat în campionatele din Turcia, Germania şi Elveţia, a precizat Europol, subliniind că sunt vizate şi alte meciuri din alte campionate.

Messi rămâne la Barca

Argentinianul Lionel Messi va semna joi prelungirea contractului cu FC Barcelona până în 2018, a anunţat clubul catalan, liderul campionatului Spaniei. Cvadruplul Balon de Aur format la Barca, „în prezent în Suedia, cu naţionala Argentinei, va semna joi noul contract, prin care va rămâne la FC Barcelona până la 30 iunie 2018", precizează clubul pe site-ul oficial. FC Barcelona a anunţat încă din 18 decembrie acordul cu Messi pentru prelungirea cu doi ani a contractului care iniţial urma să expire în 2016. De asemenea, clubul a decis şi prelungirea contractelor lui Carles Puyol şi Xavi Hernandez până în 2016.

Înfrângere la Cluj

Vicecampioana la handbal feminin, "U" Jolidon Cluj, a învins aseară, pe teren propriu, formaţia Corona Braşov, scor 32-29 (18-12), într-un meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii Naţionale, prima a returului. În celelalte meciuri din runda a 12-a s-au înregistrat rezultatele: HCM Roman-HCM Baia Mare 15-17, CSM Bucureşti-Danubius Galaţi 27-18 şi SCM Craiova-CSM Ploieşti 26-26. Ultima dispută a etapei, dintre Oltchim Râmnicu Vâlcea şi HC Zalău, a fost amânată pentru data de 6 februarie, din cauză că formaţia campioană a evoluat duminică în Liga Campionilor. Etapa a 13-a este programată în 10 februarie, dar meciul dintre Corona Braşov şi Dunărea Brăila se va disputa cu o zi mai devreme, iar cel dintre HCM Roman şi Oltchim, în 21 februarie. Corona Braşov ocupă în acest moment locul 5, cu un total de 12 puncte.

Comentarii

Ultimă oră