Sari la conținut
sport-pe-scurt-8-octombrie-

Lotul pentru Turcia şi Olanda

Victor Piţurcă a dezvăluit, după partida Steaua-CFR Cluj, componenţa lotului cu care echipa naţională va aborda dubla din preliminariile CM 2014, cu Turcia şi Olanda. Selecţionerul va pregăti cele două meciuri cu următorii jucători: portari: Tătăruşanu, Pantilimon şi Bornescu; fundaşi: Luchin, Dragoş Grigore, Gabriel Tamaş, Goian, Raţ, Găman, Gardoş, Chiricheş şi Latovlevici; mijlocaşi: Cociş, Torje, Costin Lazăr, Adrian Popa, Pintilii, Bourceanu, Chipciu şi Maxim; atacanţi: Mutu, Bogdan Stancu, Marica şi Grozav. Partida cu Turcia va avea loc, vineri, 12 octombrie, de la ora 20:30, pe stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul, în timp ce întâlnirea cu Olanda este programată marţi, 16 octombrie, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Gigi îl vrea pe Tembo

Victoria din derby-ul cu CFR Cluj l-a entuziasmat ca de obicei pe patronul stelist Gigi Becali, care spune că în iarnă îi va face toate poftele antrenorului Laurenţiu Reghecampf. Primul transfer vizat de şeful din Ghencea pentru intermercato este mijlocaşul Astrei Giurgiu, Fwaye Tembo. „Nu îmi dau seama acum ce rost mai are să facem transferuri, dar dacă Reghecampf vrea, o să aducem jucători. Îmi place mult ăla de la Astra, Tembo, vreau să îl folosesc ca al doilea vârf. Nu îmi trebuie mai mult să văd un jucător, pe el îl vreau al doilea atacant. Pe Bawab nu îl vreau, nu mă interesează acest jucător", a spus Becali, pe DigiSport.

Vlad Hagiu este noul antrenorul naţionalei

Biroul Federal al Federaţiei Române de Polo l-a numit pe Vlad Hagiu în funcţia de selecţioner al naţionalei de polo. Acesta revine la echipă după o pauză de 4 ani. Odată încheiat mandatul ungurului Istvan Kovacs la timona primei reprezentative de polo, tricolorii au rămas fără antrenor. Amânarea pronunţării unei decizii în privinţa viitorului antrenor împrăştia confuzie printre jucători şi fani, iar soluţiile întârziau să apară. Luna trecută însă, forul de specialitate a iniţiat un demers oarecum ciudat. I-a invitat pe potenţialii selecţioneri (români sau străini) să trimită o scrisoare de intenţie, iar aplicanţii urmau să fie analizaţi de Biroul federal. Decizia trebuia luată ieri, însă suspansul a fost prelungit până luni. Singura certitudine e că în cursă au rămas fostul selecţioner Vlad Hagiu (antrenor în prezent la Magdenburg / Germania) şi orădeanul şcolit în Spania, Dorin Costrăş (actualmente tehncian la CE Mediterrani / Spania). Oficialii federaţiei au hotărât ca Vlad Hagiu să fie noul antrenor al primei reprezentative.

Game, Set, Match

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a urcat trei poziţii şi se află pe locul 26, cu 1.581 de puncte, în ierarhia WTA. În primele 100 de sportive mai figurează cinci românce. Simona Halep pe 46, Irina-Camelia Begu pe 57, Monica Niculescu pe 70 şi Alexandra Cadanţu pe locul 88. La dublu, Monica Niculescu este pe locul 29, cu 2.500 de puncte, iar Irina-Camelia Begu se află pe poziţia 46. Primele trei locuri din clasamentul WTA de simplu sunt ocupate în ordine de Victoria Azarenka din Belarus, de Maria Şarapova din Rusia şi de Serena Williams din SUA.

Se întoarce la Cluj

Răsturnare de situaţie la Cluj Napoca! Plecată de la "U" după un conflict cu fanii, Ana-Maria Prodan revine în forţă, de data asta ca patron al Universităţii! Deşi s-a vorbit de un grup de investitori cu care se negociază, se pare că totul a fost praf în ochii fanilor. Fostul manager al clubului a demisionat în urmă cu două săptămâni, dar nici până azi demisia sa nu a fost acceptată de Ioan Mărginean, cel care deţine în acte clubulul de pe Someş. Conform unor surse, Ana-Maria Prodan va prelua clubul, dar nu va plăti niciun ban acum, Mărginean urmând a încasa banii din drepturile tv dar şi din transferurile jucătorilor pe care viitorul patron le va face în ţară sau în străinătate. Fanii „şepcilor roşii" nu vor mai vedea echipa evoluând pe Cluj Arena. Ana-Maria a rezolvat mutarea echipei la Buzău, stadionul din Crâng fiind omologat pentru meciurile din Liga 1. Această decizie vine în urma lipsei de implicare a autorităţilor clujene, care nu a dorit să finanţeze clubul de fotbal, spre deosebire de cele din Buzău, care i-au acordat tot sprijinul. Primul meci pe care "U" îl va juca la Buzău este cu Oţelul Galaţi.

Sunt fantastici

Tehnicianul formaţiei Real Madrid, Jose Mourinho, a declarat după remiza din El Clasico cu FC Barcelona, scor 2-2, că portughezul Cristiano Ronaldo şi argentinianul Lionel Messi sunt doi jucători fantastici. „Am făcut un meci mare. Mi-a plăcut şi arbitrul, chiar dacă, la un moment dat, a comis o greşeală importantă. Ozil a făcut un meci mare. A terminat extenuat deoarece nu a fost nevoit să muncească atât de mult în acest sezon. În ceea ce priveşte problema Balonului de Aur, apreciez că ar trebui să fie interzis să se spună cine este cel mai bun jucător din lume. Evident, mi-ar plăcea ca acesta să fie Cristiano, deoarece face parte din echipa care a câştigat cel mai puternic campionat din lume. Dar Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi sunt jucători fantastici", a declarat Mourinho.

Turcia are prima şansă

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că în cazul unei victorii în partida de vineri de la Istanbul, echipa naţională a României o va scoate în proporţie de 75 la sută pe reprezentativa Turciei din lupta pentru calificare la CM 2014. „Sunt două jocuri destul de importante cu adversarii cu care ne batem pentru primul şi al doilea loc din grupă. Aceste meciuri ne vor da posibilitatea de a ne bate pentru calificare. Meciul din Turcia este extrem de important. Cu Turcia şi Ungaria ne batem pentru locul doi ce duce la baraj, Olanda fiind cea mai bună echipă a grupei. Dacă aducem puncte de la Istanbul, avem şanse să câştigăm locul doi. Turcia este peste nivelul nostru, are prima şansă, dar şi noi am demonstrat că avem valoare. Dacă îi batem pe turci, în proporţie de 75 la sută îi scoatem din lupta pentru calificare, pentru că am fi la şase puncte de ei", a spus Piţurcă.

Comentarii

Ultimă oră