Sari la conținut
sport-pe-scurt-8-septembrie-

Roşca vine la 100% Sport

Antrenorul principal al echipei de handbal feminin Corona Braşov, Aurelian Roşca, va fi prezent luni seară, în studioul emisiunii 100% Sport. Roşca va vorbi despre primul succes al Coronei din acest sezon dar şi despre jocul de vineri de pe teren propriu cu CSM Craiova. De asemenea, principalul fetelor de la Corona va prefața şi parcursul european din acest sezon al echipei de sub Tâmpa. 100% Sport ( Mix 2 Tv 18.30), cu Marian Botezatu şi Aurelian Roşca.


„Minerii”, victorie fără probleme

Dinamo București și Şahtior Donetsk au profitat de pauza prilejuită de meciurile din preliminariile Campionatului Mondial din 2014 și s-au întâlnit pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, pentru un joc amical. Chiar şi în condițiile în care ucraineeni au evoluat practic cu a doua garnitură, for­mația lui Mircea Lucescu s-a impus cu 3-0. Golurile au fost marcate de Douglas Costa (foto) '8, Luis Adriano '39 (penalti) şi Schynder '47. Pe finalul partidei, au „debutat” în tricoul lui Şahtior Dorin Rotariu și Ionuț Șerban, cei doi fiind „împrumutați” pentru 45 de minute de Mircea Lucescu.

Bulimar, ratează CM !

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, sâmbătă, că Diana Bulimar s-a accidentat la Campionatele Naţionale şi a suferit o intervenţie chirurgicală, ratând astfel CM de la Antwerp, care debutează în 30 septembrie, în timp ce Larisa Iordache a câştigat titlul la individual-compus. Gimnasta se afla pe lista FRG pentru Campionatele Mondinale, iar după intervenţia suferită va rata Campionatul Mondial de la Antwerp, care va debuta în 30 septembrie. La Campionatele Naţionale de la Bucureşti, titlul la individual-compus a revenit Larisei Iordache, şi ea componentă a lotului naţional, legitimată la Dinamo Bucureşti, cu un total de 58.550 puncte. Pe podium au mai urcat Andreea Munteanu (Cetate Deva 1, 57.300) şi Andreea Iridon (Cetate Deva 1, 56.400). În concursul pe echipe s-a impus Cetate Deva 1, în componenţa Andreea Munteanu, Andreea Iridon, Laura Jurcă, Ştefania Stănilă (170.450 puncte). Medalia de argint a revenit echipei Dinamo-CSŞ Dinamo Bucureşti (166.150), iar cea de bronz echipei Steaua-CSŞ 2 Bucureşti (164.950).

Constanța a luat şi Supercupa

Campioana HCM Constanţa a câştigat, sâmbătă, la Bucureşti, Supercupa României la handbal masculin, primul trofeu al sezonului 2013-2014, în faţa vicecampioanei Ştiinţa Bacău.HCM Constanţa s-a impus în faţa formaţiei Ştiinţa Bacău, cu scorul de 23-18 (10-7).Cele două echipe s-au confruntat şi în finala Cupei României, HCM câştigând cu 34-23. HCM Constanţa deţine şi titlul naţional şi Cupa României, astfel că FR Handbal a decis ca Supercupa să fie disputată cu vicecampioana Ştiinţa Bacău, în condiţiile în  care trofeul se joacă între campioană şi câştigătoarea Cupei României.

Djokovici-Nadal, finala la US Open!

Jucătorii de tenis Novak Djokovici şi Rafael Nadal s-au calificat în finală la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, urmând să se întâlnească pentru a treia oară în această fază a competiției americane. Numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovici a trecut de elveţianul Stanislas Wawrinka (numărul 9), scor 2-6, 7-6 (7/4), 3-6, 6-3, 6-4, iar Nadal, locul 2 WTA, l-a învins pe francezul Richard Gasquet, cap de serie numărul 8, scor 6-4, 7-6 (7/1), 6-2. Nadal a câștigat la Roland Garros în acest sezon, spaniolul conducând disputele directe cu 21 de victorii și 15 înfrângeri. Statistica finalelor e egală, 8-8, în vreme ce în turnee de Grand Slam Nadal are 7 victorii și 3 înfrângeri. În acest sezon, Djokovic a câștigat cu Nadal finala de la Monte Carlo, dar a pierdut ultimele două meciuri directe, semifinale la Roland Garos și la Mastersul Canadei.

Baia Mare a luat Supercupa

Handbalistele de la HCM Baia Mare, deţinătoare ale Cupei României şi vicecampioane, au câştigat sâmbătă, la Bucureşti, Supercupa României, primul trofeu al sezonului 2013-2014, în faţa formaţiei „U” Jolidon Cluj. HCM Baia Mare a câştigat partida cu scorul de 33-28 (14-12). Supercupa României s-a disputat în 2013 între vicecampioana şi, totodată deţinătoarea Cupei României, HCM Baia Mare, şi medaliata cu bronz a Ligii Naţionale, „U” Jolidon Cluj.

Vettel, cel mai rapid la Monza

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Italiei, a 12-a etapă a Campinatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat în ordine de spaniolul Fernado Alonso (Ferrari) şi de australianul Mark Webber (Red Bull). Pe locul patru s-a situat brazilianul Felipe Massa (Ferrari), al cincilea a fost germanul Nico Hulkenberg (Sauber), iar al şaselea a trecut linia de sosire un alt german, Nico Rosberg (Mercedes). Locurile 7-10 au fost ocupate de următorii piloţi: australianul Daniel Ricciardo (Toro Rosso), francezul Romain Grosjean (Lotus-Renault) şi britanicii Lewis Hamilton (Mercedes) şi Jenson Button (McLaren-Mercedes). Următoarea cursă, Marele Premiu al statului Singapore, va avea loc în 22 septembrie.

Se cunosc semifinalistele la rugby

La finalul săptămânii trecute, s-a încheiat faza play-off a Ligii Naționale de rugby semifinalele fiind stabilite, după ultimele două partide. La Constanța, CSM Știința Baia Mare a surclasat Farul, scor 58-7, după ce la pauză maramureșenii conduceau cu 31-0. RCM Timişoara a încheiat pe primul loc play-off-ul, cu 21 de puncte, urmată de Ştiinţa Baia Mare, 19 puncte, CSA Steaua, 19 puncte, cele două fiind departajate de esaveraj. Programul semifinalelor Ligii Naționale este Timișoara - Farul și Baia Mare - Steaua, jocurile urmând să se dispute pe 28 septembrie, pe terenul primei echipe.

Comentarii

Ultimă oră