Sari la conținut

Spune NU avortului! Avorturi pe bandă rulantă în România: 80 de mii pe an

spune-nu-avortului-avorturi-pe-banda-rulanta-in-romania-80-de-mii-pe-an

România este ţara copiilor care au copii, dar şi a femeilor care renunţă la copii prin avort. Suntem pe locul întâi în Europa la numărul de avorturi: 80 de mii pe an. Una din zece femei care apelează la o întrerupere de sarcină e minoră.

Media avorturilor în Romania este de trei-patru de femeie, în timp ce în Europa Occidentală, media scade sub un avort. Ţara noastră este cunoscută în Europa şi din cauza numarului mare de decese cauzate de întreruperea de sarcină. Acestea reprezintă jumatate din numărul total al deceselor materne. Rata mortalităţii prin avort este de cinci ori mai mare comparativ cu statele europene.

Conform Institutului Naţional de Statistică, 20.000 de fete de 15 ani au apelat la avort. În oraşul Făgăraş s-au nascut 14 copii ale caror mame erau eleve de şcoală generală. De asemenea, 190 de eleve de liceu au solicitat întreruperea sarcinii.

În prezent se fac circa 220 de avorturi pe zi doar în spitalele de stat. La aceste cifre trebuie adăugate avorturile care se efectuează în clinicile particulare, care nu sunt raportate, şi avorturile făcute de persoanele tinere şi mature plecate la muncă în străinătate, care reprezintă o parte însemnată din populaţia României aflată în perioada de fertilitate; dacă s-ar avea în vedere şi aceste date, pentru care nu există cifre exacte, probabil numărul avorturilor s-ar dubla.

Avortul este o crimă!

Comentarii

Ultimă oră