Sari la conținut
sri-isi-va-construi-un-sediu-nou

SRI îşi va construi un sediu cu 5 etaje, lângă noul spital şi viitorul centru de afaceri al Braşovului!

Serviciul Român de Informaţii a început de anul trecut demersurile birocratice în vederea construirii unui nou sediu, pe un teren de pe strada Institutului, primit de la Universitatea Transilvania.


  Consilierii locali ar urma să dezbatăun proiect de hotărâre cu privire la aceste amenajări, care se vor efectua pe o suprafaţă de 20.000 de mp, aflată în vecinătatea viitorului spital regional, dar şi a noului centru de afaceri.

Actualul sediu al SRI din Braşov este cam şubred, fiind încadrat într-o categorie de risc seismic, iar spaţiile sunt insuficiente, în conformitate cu precizările oficialilor acestei instituţii. De aceea SRI îşi va construi un sediu care va avea în total 5 etaje, dintre care 3 etaje retrase.

Suprafaţa construită a noii clădiri, care va avea şi subsol, va fi de 4.255 mp, iar SRI ar urma să amenajeze şi spaţii verzi pe 6.075 mp, dar şi parcări şi alei pietonale.

„Spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice ale Direcţia Judeţeană de Informaţii Braşov sunt insuficiente, impunându-se o îmbunătăţire a calităţii şi o dezvoltare a infrastructurii în corelare cu misiunile instituţionale, structurile existente, încadrările planificate şi procesul de modernizare a sistemelor şi echipamentelor. Totodată, conform concluziilor expertizei tehnice, corpurile principale în care funcţionează Direcţia Judeţeană de Informaţii Braşov sunt încadrate în clasele de risc seismic Rs I şi Rs II, fapt care determină luarea unor măsuri pentru aducerea structurii de rezistenţă a clădirilor la cerinţele impuse de normativele în vigoare, respectiv derularea unui proiect de consolidare, a cărui punere în operă nu se poate realiza sub sarcină”, se preciza în expunerea de motive la Ordonanţa de Guvern prin care a fost alocat în 2017 terenul necesar edificării noului sediu.

Comentarii

Ultimă oră