Sari la conținut
sri-romania-are-adepti-ai-statului-islamic

Serviciul Român de Informaţii confirmă că şi România sunt adepţi ai Statului Islamic și că mai multe acțiuni de propagandă au fost înăbușite. Țara noastră prezintă anumite vulnerabilități în fața pericolului terorist. „Răspunsul meu trebuie să liniştească, dar trebuie să fie corect şi obiectiv. Nu suntem feriţi total de posibilitatea unui atac terorist în România, evident. Mergem pe nişte premise. Sunt cazuri punctuale de persoane radicalizate, fundamentaliste, care aderă dincolo de ideologie şi încearcă să sprijine aceste organizaţii teroriste”, a declarat șeful Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informaţii pentru Digi 24.


Un sondaj de opinie făcut după atacul de la Charlie Hebdo arată că 79% sunt de părere că în Europa vor mai avea loc atentate, în timp ce 39% cred că România poate fi o ţintă.

Oficialul SRI a precizat faptul că România se află pe harta ISIS ca teritoriu ce trebuie cucerit. „Ţara noastră este în retorica acestei organizaţii, nominalizată ca teritoriu ce trebuie cucerit, inclus în aşa-zisul Califat. România este una dintre rutele de tranzit, de transfer al acestor voluntari jihadişti către teatrele de operaţii, dar nu este exclus să fie şi rută de întoarcere pentru ei”, afirmă acesta. Îngrijorător este faptul că un număr mare de tineri din Occident se înrolează în gruparea teroristă din proprie inițiativă, scrie b1.ro.

Comentarii

Ultimă oră