Sari la conținut

STARE DE URGENŢĂ în America! Uraganul Matthew face RAVAGII

stare-de-urgenta-in-america-uraganul-matthew-face-ravagii

Uraganul Matthew se îndreaptă către Bahamas şi coasta de est a Floridei, dupa ce a ucis cel puţin 26 de persoane în Caraibe şi a avariat majoritatea locuinţelor în sudul Haiti, unde peste 100 de persoane au murit.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat stare de urgenţă în statul Florida, cu doar câteva ore înainte ca puternicul uragan Matthew, care a produs până la această oră peste 140 de morţi, să lovească coastele americane.

Potrivit datelor meteorologice, puternica furtună tropicală ar urma să lovească din plin coastele americane în primele ore ale zilei de vineri. Mai mult, uraganul este estimat să lovească direct coastele americane cu puterea unei furtuni tropicale de nivelul patru din cele cinci posibile.

Numeroase adăposturi de urgenţă din statele Florida, Georgia şi Carolina de Sud au început deja să primească persoanele evacuate, după un apel lansat în acest sens de preşedintele american. De asemenea, numeroase benzinării au rămas fără carburant, iar la restul s-au format cozi lungi. Alţii se pregătesc să rămână în case până când trece furtuna. Oamenii şi-au făcut stocuri de apă, lapte şi conserve, golind rafturile magazinelor. Proprietarii de case şi afaceri şi-au baricadat geamurile şi au ridicat diguri din saci cu nisip pentru a se apăra de inundaţii.

Comentarii

Ultimă oră